Tre Roskilde OptursKoncerter

Tre Roskilde OptursKoncerter

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Som altid har Muzeek ikke brug for at berette om Roskilde Festival, imens hele målgruppen er marineret, i dildsnaps og dåsemakrel.

Men nu hvor vi løsner årets artikler, skal første indslag være en kæmpe tak for tre helt fantastiske koncertoplevelser. Og vi har naturligvis tyvstjålet tre youtubevideoer, med livelyd som forventet..

 

Nas:

Fordi vi tidligere havde måtte slæbe øjne og ører igennem et såkaldt show, med Gucci Mane.  Der skal ikke herske nogen tvivl om at folk havde en fest, men da Gucci´s jakkesæt-klædte homie udbrød: “This is a fantastic concert”, så skred redaktionen altså videre..

Vi havde brug for en blanding af gadeintensitet og kunstnerisk professionalisme. Derfor var det en ren foræring at opleve Nas. Manden indtog det Orange moderskib med en vision om at levere en skarp præstation, med det frygtindgydende bagkatalog. Og den hev han hjem.

Scenevant, teknisk vedligeholdt og en tydelig forståelse for, hvorfor han stod på netop den scene. Den selvsamme scene som til tider virker pinligt stor under visse artisters gummisko. Men Nas fyldte hele lortet ud, til topkarakterer. Uden at være andet end sig selv.

 

Foo Fighters:

For os som har gæstet Roskildesuppen siden midthalvfemserne, findes der en stærk samhørighed, mellem Orange Scene og store rockbands. Det har både betydet skuffelser og overraskelser, igennem tiderne. At Foo Fighters var fede, er måske ikke en overraskelse. Men at de gav den så meget rockslæde, og tryllebandt den gigantiske crowd med gennemterpet energiopbygning, er direkte fantastisk.

Med en uomtvistelig spilleglæde ,tilført en nådesløs vedholdenhed, efterlod Grohl & Co hele festivalen drænet for energi.. På den “fik-jeg-lige-en-musikalsk-orgasme?” agtige måde..

Synet af crowdens eufori på storskærm og bandets reaktion på samme, udgjorde en ubrydelig livestemning.

 

Ice Cube:

Muhahaha..!!! Vi sagde det jo.. Visse mennesker havde nedtur over denne erstatning i årets program. Men dette Wildcard viste sig at være en mastodontbooking.

Ja, alle kender Ice Cube… Men betyder det at han kan levere? Hell yeah!

Direktøren rappede den savnede sol frem på himlen, og understregede sin position i den musikalske verdensklasse. Få artister kan bære sit eget logo på brystet uden det virker komisk, men lige her var det en uniform. En autoritet fra en tidligere subkultur, som gav meget få fucks for politiet. Her var det Cube der bestemte… Og vi elskede det.

Den hårdføre stemmeføring, rækken af bangerhits og flankeringen af den brutale Duuub-C som backup, endte ud i følelsen af symbiose og respekt.

 

Dette års Roskilde plakat er hermed indrammet og ophængt på redaktionen, med disse tre store hjerter…..TAK!

Posted in Musik nyheder Tagged with: , , , , ,
mini_mba

Minuttet før Manegen

Bak LindemannLukas Graham - ForumRebecca LouEzi Cut <span>by FOTOGRAF: RONNIE BOYKINS JR.</span>Victor Lausten - HoohaMirja KlippelThe RitualJohn AlcabeanFew WolvesLive Johansson (Nordic String Quartet)The White DominosDune Jelling FestivalThe RitualHonkyFablBak LindemannFarveblindWhoMadeWhoJohn AlcabeanNovemberDecemberRebecca LouThe SongsAlpha MaleThe SongsIda KudoThe White DominosCisserMambe DanoFloors Made Of Lava - Samsø Festival 2009XzibitFarveblindMambe DanoMagermaynJærv - Ideal BarFablKasper SpezJohn AlcabeanIda KudoIdaKudoX Teenage RebelsKewan Padre - Dansk Melodi Grand Prix 2012FarveblindAuforiIda KudoKaliberRebecca LouMund De CarloManus BellIda KudoBenjamin Hav - BenalFew WolvesAlpha MaleKonkhra4PROThe RosaPer VersIda KudoMontiMirja KlippelCisserWhite PonyThe SongsPelle Peter Jensen lige før tæppet falder på CosmopolPilfingerFabl

  • FOLLOW YOUR FAVORITE ARTIST!
    Subscribe now !