Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/muzeek.dk/public_html/wp-content/plugins/types/library/toolset/types/embedded/includes/wpml.php on line 643

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/muzeek.dk/public_html/wp-content/plugins/types/library/toolset/types/embedded/includes/wpml.php on line 660
Clemens - Regnskabets Time fejres | MUZEEK

Clemens – Regnskabets Time fejres

Clemens – Regnskabets Time fejres

Morten Morten

Warning: Use of undefined constant user_description - assumed 'user_description' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/muzeek.dk/public_html/wp-content/themes/responsive/post-meta.php on line 28
Muzeek
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Til næste år er det 20 år siden, at den danske rapper MC Clemens udgav sit debutalbum ‘Regnskabets Time’.

I den anledning kigger vi tilbage på den skelsættende plade, der sætter sine tydelige spor i på den danske musikscene.

For at være helt præcis, så udkom det den. 10 oktober 1997 på pladeselskabet EMI. Året før havde MC Clemens vundet konkurrencen DM i Dansk Rap i en alder af bare 17 år, men lysende talentfuld og proppet med en rå fandenivoldskhed, der gjorde alt for at blive bemærket.

Med udgivelsen af sit debutalbum blev Clemens for alvor et kendt navn og spillede flere udsolgte koncerter inden han tog på en dobbeltturne med Psyched Up Janis. Der var ingen tvivl om at den atten årige MC Clemens var et navn, som var kommet for blive og hans popularitet bragte ham helt ud til landets afkroge med bl.a. tre spillejobs på Grønland, hvilket ikke var standard den gang.

Hele landet kendte pludselig den rapkræftede knægt fra Sønderborg, som kun kendte vejen fremad med spidse albuer.

Det specielle ved ‘Regnskabets Time’ er, at det solgte guld i 2008 altså ca. 11 år efter udgivelsen. Men alligevel var det en øjeblikkelig klassiker i hiphop miljøet.

I dag må ‘Regnskabets time’ betegnes som en milepæl, der sammen med Den Gale Pose og Hvid Sjokolade, var med til at starte det, der omtales som den anden periode i dansk hiphop.

Der ligger simpelthen så mange guldkorn gemt på den plade, så hvis den blev udgivet i dag, ville den stadigvæk blive bemærket. Flot bedrift af en sprælsk teenager fra Sønderborg, der ikke gav en fuck for nogen som helst.

‘Regnskabets Time’ er uden tvivl et af de allerbedste debutalbums fra en dansk kunstner nogensinde, for når Clemens blandede sin voldelige battlerap med fiktive fortællinger, blev det enormt fængende og medrivende. Hans historier er på et højt niveau hvad enten det er ‘Strandvasker’, ‘Hr. Betjent’, ‘Flakker rundt og snakker ondt’ eller ‘Fanget af Fortiden’, så er Clemens i topform.

På titelnummeret giver han et ordentligt fur til koryfæerne før ham, hvor Jazzy H, Bossy Bo, Nikolaj Peyk og Rockers by Choice lyrisk bliver snigmyrdet. ‘Regnskabets Time’ skal bare sættes på og nydes hele vejen igennem, fordi det er en helstøbt debut, der allerede har skrevet sig ind i historiebøgerne.

På grund af det runde jubilæum så har Clemens annonceret , at han vil afholde en række koncerter rundt i landet, hvor hele albummet fremføres. Det bliver i København, Århus, Aalborg og Odense, hvor han vil spille hele debutalbummet fra start til slut.

Koncerterne går næppe hurtigt i glemmebogen, for alle de medvirkende gæster på pladen har meldt sig klar. Det er Jokeren, Blæs Bukki fra Malk de Koijn, Ataf og læremesteren L:Ron:Harald, der alle er parate til at give dig 20 års raphistorie. #LigeIDitFuckingFjæs

‘Regnskabets Time’ er et ikonisk album, som man nu får chancen for at opleve live for sidste gang, så det gælder om at være på dupperne for at få en billet.

Følg Clemens her:

https://www.facebook.com/clemenstelling

Morten
About

Muzeek

Posted in Musik nyheder, Udvalgte musik nyheder
mini_mba

Minuttet før Manegen

MontiEzi Cut <span>by FOTOGRAF: RONNIE BOYKINS JR.</span>John AlcabeanFew WolvesThe SongsWhoMadeWhoRebecca LouBak LindemannIda KudoBak LindemannDune Jelling FestivalBenjamin Hav - BenalIdaKudoX Teenage RebelsIda KudoJohn AlcabeanFloors Made Of Lava - Samsø Festival 2009The RitualFarveblindHonkyPelle Peter Jensen lige før tæppet falder på CosmopolLukas Graham - ForumWhite PonyFabl4PRONovemberDecemberThe RosaThe RitualMirja KlippelFarveblindFarveblindPilfingerJohn AlcabeanRebecca LouVictor Lausten - HoohaKaliberMund De CarloIda KudoJærv - Ideal BarMambe DanoFablManus BellXzibitKonkhraKasper SpezMagermaynLive Johansson (Nordic String Quartet)The SongsRebecca LouMambe DanoCisserKewan Padre - Dansk Melodi Grand Prix 2012Alpha MaleIda KudoThe White DominosPer VersThe White DominosAuforiAlpha MaleIda KudoThe SongsCisserMirja KlippelFew WolvesFabl

  • FOLLOW YOUR FAVORITE ARTIST!
    Subscribe now !