Tæt på en Roskildeartist – Katinka

Tæt på en Roskildeartist – Katinka

Anton Castro

Warning: Use of undefined constant user_description - assumed 'user_description' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/muzeek.dk/public_html/wp-content/themes/responsive/post-meta.php on line 28
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Vi har i forlængelse af årets Roskilde festival taget en snak med en af de spirende kunstnere som gæstede Rising scenen – Katinka. Det er i løbet af de sidste par år lykkedes hende, og resten af bandet, at florere på den danske musikscene, hvilket undervejs blandt andet har ført til en optræden foran kronprinseparret, en mindekoncert foran tusindvis af mennesker på Kongens Nytorv og altså nu også en drøm, som de fleste musikere bliver våde ved tanken af, Roskilde festival.


Hvordan gik lydprøven?

Roskilde var rigtig fine. Der sker så mange ting – de har så travlt. Man sidder nærmest bare og venter indtil der er en time til koncerten. Derfra skal man lave en hurtig lydprøve, man må faktisk kun lave linecheck. Vores opsætning er uden trommer, så vi har brug for at kunne høre MPC’en alle sammen, så vi spillede et sekund alligevel. Det blev Roskilde vildt sure over. Det måtte vi ikke… Men det gjorde vi alligevel, ellers havde vi været fukt!

Hvordan var koncertoplevelsen?

Det var vildt lettende at få det første nummer overstået. Efter første nummer følte vi alle sammen ”okay – det her kan vi godt!”. Ved de første to numre skulle man lige have styr på det hele og finde sig selv i det, men ved tredje nummer begyndte jeg at nyde det.

Jeg synger meget med hænderne, og under koncerten kunne jeg se publikum begynde at bevæge hænderne på sammen måde som mig. Det synes jeg var helt vildt fedt! Det kunne jeg spejle mig i.

Der var faktisk virkelig mange forskellige mennesker. Min musik kan samle en ”broget flok”, og det kan jeg godt lide.

Hvordan var backstagefaciliteterne?

Vi fik små chokolader med mit navn på. Bandet høvlede dem alle sammen, men jeg fik en med hjem til min souvenirsamling.. Ved ikke hvordan jeg skal passe på den, måske skal jeg laminere den….

Toilettet var ødelagt. Der var mange backstagefolk som ikke er musikere overhovedet, der bare sidder og er vigtige og drikker drinks. Jeg har brug for et sted at falde ned og se mig selv i spejlet og sige ”Katinka. Det her er dit liv”. Ikke kun for at skide nervøsitet ud. Men det var fint nok.

Efter koncerten blev vi smidt hurtigt ud. Man kunne godt mærke vi ikke var et hovednavn, men sådan er det jo, man forventer næsten det værste ved sådan nogle festivaler.


Hvordan var oplevelsen af Roskilde festival som artist?

Roskilde har skabt noget, vi rigtig gerne vil tilbage til, og det er jo en god ting. Hvis vi ikke som musikere havde haft så mange fede musikoplevelser, og i det hele taget gode oplevelser på festivalen, ville det ikke være sådan en kæmpe drøm at spille der. Man kan jo sige at vi vil gøre alt for at spille der. Vi ville bøje os ned og give et blowjob for at spille der, og vi ville gøre det gratis!

I løbet af festivalen blev jeg genkendt en del. Det er nogle gange lidt akavet, men folk er begyndt bare at gå over og kramme mig. Det synes jeg er lidt hyggeligt.

Var der tid til at være festivalgæst?

Jeg havde virkelig glædet mig meget til at være gæst også, men idéen om at skulle se en masse koncerter havde jeg lukket lidt ned, for det kunne jeg ikke rigtig koordinere. Jeg fik dog hørt lidt. Jeg kan rigtig godt lide Neil Young, og det synes jeg var lækkert at høre på. Jeg hørte ham for nogle år siden, hvor han var lidt ”bedstefar-rolig”, men denne gang var der lidt mere gang i den, det kunne jeg godt lide. Og så er PJ Harvey jo altid nice. Jeg skulle også have været til Tame Impala koncert, men så kom min veninde Laura og tvang mig til at høre Peaches i stedet for. Det er som om at Peaches kun har lavet det der ene nummer, Fuck the pain away, og så sviner hun ellers bare mænd… Men det er også okay.

Hvad er fremtidsplanerne?

Roskilde var en milepæl. Men man er stadig sig selv i sit lille liv. Der er stadig problemer. Det er ikke fordi man vågner op og kan gå ud og score alle mænd i verden eller er lykkelig. Men når vi har set video og billeder efter, er der et eller andet i en der tænker, at det er lidt som om, at vi virker lidt professionelle.

Vi er ikke sådan et band der ”laver et hit”, for det er ikke sådan vi arbejder. Vi tager sangene ud fra deres egne præmisser, og det vil vi blive ved med at gøre. Der er en del journalister der har skrevet om os, at vi er i gang med at etablere os. Vi er i gang med at finde en grund at stå på. Vi udgiver vores debutalbum til marts. Det skal være anderledes end det sidste – vi skal forny os! Det er måske lidt lol at sige, men vi gider ikke ændre os for at komme på P3, vi vil have at P3 kommer til os.

På Muzeek glæder vi os til at høre Katinkas næste udspil, og hvis man ikke kan vente til marts, kan man allerede til august opleve hende i teaterstykket Væbnet med vinger på Bådteatret

Følg Katinka her:
https://www.facebook.com/katinkamusik

Posted in Interviews, Udvalgte musik nyheder
mini_mba

Minuttet før Manegen

Alpha MaleFloors Made Of Lava - Samsø Festival 2009Jærv - Ideal BarMirja KlippelPilfingerFablIda KudoFablBak LindemannIda KudoMontiFew WolvesKasper SpezDune Jelling FestivalFarveblindPelle Peter Jensen lige før tæppet falder på CosmopolMagermaynAlpha MaleThe RosaMirja KlippelThe White DominosThe RitualPer VersKonkhraWhite PonyKaliberMambe DanoWhoMadeWhoManus BellLukas Graham - Forum4PROVictor Lausten - HoohaHonkyThe White DominosKewan Padre - Dansk Melodi Grand Prix 2012NovemberDecemberXzibitThe SongsBenjamin Hav - BenalThe RitualBak LindemannRebecca LouThe SongsAuforiFablJohn AlcabeanRebecca LouFarveblindIda KudoIdaKudoFarveblindMambe DanoCisserMund De CarloCisserJohn AlcabeanRebecca LouJohn AlcabeanEzi Cut <span>by FOTOGRAF: RONNIE BOYKINS JR.</span>Ida KudoIda KudoThe SongsX Teenage RebelsFew WolvesLive Johansson (Nordic String Quartet)

  • FOLLOW YOUR FAVORITE ARTIST!
    Subscribe now !