M.e.t.a Muzeek.dk

Danske M.E.T.A om touren i Kina

Danske M.E.T.A om touren i Kina

Muzeek mødtes med den fremstormende elektroduo M.E.T.A,  et sted i mellem deres tour i Kina, og deres show på Northside.

 

 

Hvem er M.E.T.A og hvad er jeres stil?

M.E.T.A er som udgangspunkt Andreas og Maria, men i virkeligheden også lidt et gadekryds af alt mellem himmel og jord. Det er tunge elektroniske beats, krydret med flowerpower sang.
Andreas: ”Vi mødtes første gang i 2012, da Maria var skaldet rocksanger og Jeg lavede industrielle hiphop beats. Maria havde en rapper ved navn Nicholas boende hos sig, og en dag fik hun en idé om at indspille et… ja.. et rap nummer… Nicholas havde en masse af mine gamle beats liggende på sin computer, og det var ét af de beats som Maria skrev teksten til… Så en tirsdag morgen ringer Nicholas og siger noget i retning af ”hey man.. min veninde maria.. lille og skaldet pige. Hun har skrevet en sang ved navn Narkodiller over én af dine beats. Må hun bruge det?”.
Jeg tænkte at det bare var noget han spurgte om så han kunne få hende med i sengen, men den var sgu god nok. Så et par uger efter mødtes vi i studiet og indspillede den sang, der senere skulle danne grundlag for vores første EP: FordærvBerg.”

 

Maria: Ja altså i bund og grund drak vi os fulde hver dag i et år, for at lave en dum dansk rap EP. Men en  dag sendte Andreas et beat, der simpelthen var for godt til FordærvBerg projektet. Så jeg skrev en sang på engelsk – og i det øjeblik, var M.E.T.A født. Navnet kom også i kølvandet på den sang, i og med, Andreas skulle forbi for at indspille det nye nummer i min gamle lejlighed, men da han ankom i silende regn, og stod og ringede på dørtelefonen, kunne jeg ikke åbne døren fordi jeg var på toilettet. Og mens han stod derude og ringede på, lagde han mærke til mit forkortede navn på dørtelefonen – M.E.T Berg. Så da han langt om længe kom indenfor, udbrød han; ’Hvorfor hedder vi ikke bare M.E.T.A? Maria Elise Traasdahl Andreas? Og sådan blev M.E.T.A født.

 

 

 

 

 

Pludselig flød Facebook med videoer fra jeres tour i Kina… Hvordan fanden endte i der?

Andreas: M.E.T.A er en del af Start2000’s talentudvikling på Frederiksberg. En del af den talentudvikling består af workshops hvor garvede musikere og branchefolk, fortæller om musikbranchen. Én af de garvede musikere var Martin Røen, som tidligere var med i Start2000 men nu var blevet producer hos DRs Big Band i stedet. Jeg klikkede rigtig godt med Martin, og inviterede ham til vores næste show i KU.BE på Frederiksberg. Efter showet spurgte han om vi ville snakke en dag…

 

MARIA: .. Og vi tænkte automatisk; ” Hvor fedt!? Skal vi spille med big bandet!?” – men det viste sig at være noget ret andet.. Martin havde set vores koncert og var meget overbevist om, vi ville passe perfekt ind i Asien. Så flash forward og vi sidder i et fly til Kina, hvor vi spillede 5 shows i fem storbyer på 5 dage – og det gik over al forventning. Det kunne faktisk ikke være gået bedre.. Og nu er vi kommet til at love at vi vender tilbage igen til efteråret, hvor vi skal spille 20+ koncerter på en måned.. Det stikker ret meget af for tiden. Og helt ærligt tror jeg aldrig nogensinde vi selv havde haft fantasien til at tro, vi en dag skulle turnere rundt i Kina. Men nu giver det det faktisk rigtig god mening – efter vores seneste tour derovre forstår vi pludselig, hvorfor Martin så os der.

 

Et af de kinesiske shows var en stor festival hvor i kæmpede med et par udfordringer. Fortæl om det

Maria: ”Det andet show på vores tour, skulle foregå på MIDI Festival, som vel lidt er Kina’s svar på Roskilde. Vi havde intet fået at vide om hvilken scene vi skulle spille på, men havde en rimelig klar ide om at sådan et lille ukendt dansk band som os, nok ville ende på en mindre scene i udkanten af festivalen et sted… Dét var ikke tilfældet – faktisk endte det med at blive fuldstændig det modsatte.
Hele dén dag var ret vanvittig – Vi var blevet samlet op i lufthavnen af en chauffør fra festivalen, som både kørte for langsomt og af alle mulige omveje, så vi faktisk var super tæt på, slet ikke at nå koncerten. Så da vi endelig nåede frem skulle det gå rimelig stærkt. Ydermere var det simpelthen så vanvittigt varmt, at vi var nervøse for, at alt vores gear ville gå i stykker / gå i brand under koncerten på den glohede scene.

Scene gulvet var beklædt med et stort sort gulvtæppe som var brandvarmt! Og eftersom jeg havde truffet  en beslutning hjemmefra, om kun at optræde i bare tæer på hele Kina touren, blev jeg rimelig udfordret, fordi det gulvtæppe føltes som at stå på gløder! Jeg anede simpelthen ikke hvordan jeg skulle komme igennem en hel koncert på den scene. Heldigvis kom søde Yang, som er produktions manager på MIDI, farende i sidste øjeblik med et vådt håndklæde, som han så pænt placerede foran mit mikrofonstativ. Det reddede hele koncerten!”
Andreas: ”Varmen, som nærmede sig de 45-50 grader på scenen, fik faktisk flere af mine musikinstrumenter til at bryde sammen. Min gode gamle Kaoss Pad stoppede 4 minutter inde i første nummer, og mit ene klaver nægtede fuldstændig at tænde. Og så tror jeg at scenen oversvømmede i min sved umiddelbart efter showet.
For at gøre ondt værre, så havde festivalen ikke køleskabe. Overhovedet.. Så al vand og øl var brandvarmt… Til gengæld var publikum og festival-crew fuldstændig fantastiske, og det tæller blandt de absolut vildeste oplevelser i mit liv..  ikke mindst fordi jeg så en 50-årig dame iført en T-shirt med teksten ”HEY! BITCH!” vandrende rundt blandt publikum.”

 

I spiller på årets Northside i Århus. Hvad kan man forvente sig af jeres show..?

Andreas: Vi spiller på den ny scene ”sideshow” som er et gøgler/balkan/smadder cirkustelt, kurateret af vores faste ”mad hatter” Flemming. Flemming var med til vores første koncert nogensinde, hvor han både agerede feteret vært, skør skuespiller og i det hele taget hjalp os med at gøre vores show til et totalteater.
Siden da har vi flere gange arrangeret koncerter som havde et element af skør burlesque og beskidt jazz, og selvom vi musikalsk ligger i den helt anden ende af skalaen, så udnytter vi enhver chance for at være en del af den slags skæve arrangementer.
Showet på Northside bliver én af den slags. Publikum kan forvente tonstunge elektroniske beats, spillet helt og aldeles live, krydret med en ekstremt udadvendt og livsglad sangerinde. Og hvem ved, måske sniger der sig et par burlesque dansere med…”

Maria: ”Vi er i topform, så det skal nok blive en fuldstændig vanvittig koncert!”

 

Hvad har i af planer i fremtiden?

Andreas: Vores verden blev vendt fuldstændig på hovedet efter Kina touren. For første gang nogensinde, fik vi et soleklart bevis på at musikdrømmen ikke bare er en drøm, men kan blive en levevej.
Der er lidt vej endnu før det sker, men i første omgang indspiller vi en EP i efteråret og tager på en lang dobbelt-tour med det italienske band The Glamour Manifesto… i Kina, naturligvis.

Maria: .. Og går alt som planlagt, skulle der meget gerne snige sig nogle tours i bl.a Japan og Sydkorea ind i fremtiden også. Men nu starter vi lige i Kina og så ser vi på det undervejs.. Vi satser kraftigt på at lave en ”M.E.T.A learns to rock”, haha

 

Følg M.E.T.A her:

Posted in Interviews Tagged with: , , , , , , ,
mini_mba

Minuttet før Manegen

MagermaynEzi Cut <span>by FOTOGRAF: RONNIE BOYKINS JR.</span>PilfingerWhoMadeWhoCisserFablJohn AlcabeanMirja KlippelFarveblindX Teenage RebelsFew WolvesThe SongsPer VersCisserHonkyAuforiIda KudoJohn AlcabeanLive Johansson (Nordic String Quartet)Alpha MaleMambe DanoAlpha MaleBenjamin Hav - BenalIda KudoIda KudoPelle Peter Jensen lige før tæppet falder på CosmopolThe RitualThe RosaLukas Graham - ForumIdaKudoFloors Made Of Lava - Samsø Festival 2009The RitualDune Jelling FestivalRebecca LouNovemberDecemberManus BellMirja KlippelThe White DominosKaliberIda KudoWhite PonyThe SongsMund De Carlo4PROFablBak LindemannKewan Padre - Dansk Melodi Grand Prix 2012Ida KudoMontiJohn AlcabeanKasper SpezFablFarveblindThe SongsThe White DominosMambe DanoKonkhraFarveblindVictor Lausten - HoohaRebecca LouBak LindemannJærv - Ideal BarRebecca LouXzibitFew Wolves

  • FOLLOW YOUR FAVORITE ARTIST!
    Subscribe now !