Tre Roskilde OptursKoncerter

Tre Roskilde OptursKoncerter

Som altid har Muzeek ikke brug for at berette om Roskilde Festival, imens hele målgruppen er marineret, i dildsnaps og dåsemakrel.

Men nu hvor vi løsner årets artikler, skal første indslag være en kæmpe tak for tre helt fantastiske koncertoplevelser. Og vi har naturligvis tyvstjålet tre youtubevideoer, med livelyd som forventet..

 

Nas:

Fordi vi tidligere havde måtte slæbe øjne og ører igennem et såkaldt show, med Gucci Mane.  Der skal ikke herske nogen tvivl om at folk havde en fest, men da Gucci´s jakkesæt-klædte homie udbrød: “This is a fantastic concert”, så skred redaktionen altså videre..

Vi havde brug for en blanding af gadeintensitet og kunstnerisk professionalisme. Derfor var det en ren foræring at opleve Nas. Manden indtog det Orange moderskib med en vision om at levere en skarp præstation, med det frygtindgydende bagkatalog. Og den hev han hjem.

Scenevant, teknisk vedligeholdt og en tydelig forståelse for, hvorfor han stod på netop den scene. Den selvsamme scene som til tider virker pinligt stor under visse artisters gummisko. Men Nas fyldte hele lortet ud, til topkarakterer. Uden at være andet end sig selv.

 

Foo Fighters:

For os som har gæstet Roskildesuppen siden midthalvfemserne, findes der en stærk samhørighed, mellem Orange Scene og store rockbands. Det har både betydet skuffelser og overraskelser, igennem tiderne. At Foo Fighters var fede, er måske ikke en overraskelse. Men at de gav den så meget rockslæde, og tryllebandt den gigantiske crowd med gennemterpet energiopbygning, er direkte fantastisk.

Med en uomtvistelig spilleglæde ,tilført en nådesløs vedholdenhed, efterlod Grohl & Co hele festivalen drænet for energi.. På den “fik-jeg-lige-en-musikalsk-orgasme?” agtige måde..

Synet af crowdens eufori på storskærm og bandets reaktion på samme, udgjorde en ubrydelig livestemning.

 

Ice Cube:

Muhahaha..!!! Vi sagde det jo.. Visse mennesker havde nedtur over denne erstatning i årets program. Men dette Wildcard viste sig at være en mastodontbooking.

Ja, alle kender Ice Cube… Men betyder det at han kan levere? Hell yeah!

Direktøren rappede den savnede sol frem på himlen, og understregede sin position i den musikalske verdensklasse. Få artister kan bære sit eget logo på brystet uden det virker komisk, men lige her var det en uniform. En autoritet fra en tidligere subkultur, som gav meget få fucks for politiet. Her var det Cube der bestemte… Og vi elskede det.

Den hårdføre stemmeføring, rækken af bangerhits og flankeringen af den brutale Duuub-C som backup, endte ud i følelsen af symbiose og respekt.

 

Dette års Roskilde plakat er hermed indrammet og ophængt på redaktionen, med disse tre store hjerter…..TAK!

Posted in Musik nyheder Tagged with: , , , , ,
mini_mba

Minuttet før Manegen

Floors Made Of Lava - Samsø Festival 2009The RitualJohn AlcabeanIda KudoThe SongsDune Jelling FestivalJærv - Ideal BarX Teenage RebelsThe White DominosJohn AlcabeanAuforiFew WolvesPilfingerMambe DanoCisserXzibitFablManus BellMirja KlippelIda KudoMambe DanoMund De CarloWhite PonyAlpha MaleRebecca LouKewan Padre - Dansk Melodi Grand Prix 2012Per VersFarveblindMontiNovemberDecemberFablMagermaynKasper Spez4PROPelle Peter Jensen lige før tæppet falder på CosmopolThe RitualAlpha MaleFarveblindIda KudoHonkyThe RosaFarveblindIdaKudoRebecca LouBak LindemannThe SongsMirja KlippelFablWhoMadeWhoKaliberThe SongsEzi Cut <span>by FOTOGRAF: RONNIE BOYKINS JR.</span>The White DominosRebecca LouBenjamin Hav - BenalBak LindemannJohn AlcabeanIda KudoIda KudoLukas Graham - ForumCisserFew WolvesLive Johansson (Nordic String Quartet)Victor Lausten - HoohaKonkhra

  • FOLLOW YOUR FAVORITE ARTIST!
    Subscribe now !