4Pro & Michael Falch om deres samarbejde.

4Pro & Michael Falch om deres samarbejde.

Hej Peter
Hvordan blev det til en nyfortolkning af Michael Falchs “Min Historie”..?

Tilbage i 2007 mødte jeg en gammel flamme på Smukfest som jeg havde ret svært ved at slippe grebet om.
Efter en fortryllende uge ved søerne i en tsunami af kolde øl og tungekys, stod det soleklart at min vestsjællandske provinstilværelse måtte ophøre til fordel for en hverdag med denne smukke kvinde på næsten lige så smukke Nørrebro.
Eftersom hun netop var trådt ud af et langvarigt forhold havde hun kun et minimalt arsenal af møbler og ejendele i sin lille hule.
I hjørnet af stuen stod en stak cder og en afspiller som næppe havde kostet hende mere end 199.95.
Jeg scannede naturligvis hurtigt stakken og stoppede ved hendes nyeste album som var Michael Falch “Falder Du Nu”.
Michael Falch? spugte jeg..
Jeg har altid været fan af Malurt og en række af mandens solonumre,men måtte indrømme at jeg ikke havde fulgt Falchens trækruter på det seneste.

Placeret midt på trægulvet i denne spartanske decor satte hun pladen på den tvivlsomme afspiller,lagde sit hoved i mit skød og hviskede: “Bare lyt”..
Jeg var imponeret… Men da vi nåede til skæring nummer 3 “Min Historie” skete der noget…
Intensitet og nerve var fundamentet fra første guitarstrejf.
Stemmeføring og mærkbare følelser fik alt omkring mig til at sortne og jeg var til stede i stemningen.
Man mærkede fra start at Michael åbnede hjertet og vreden uden at lade forfængeligheden dominere.
Og SÅ… Fandme om ikke manden havde brugt navnet Peter i omkvædet for at gøre den universal for lytteren..
Jamen for helvede…..Jeg hedder jo Peter..
Pludselig var der ligeledes en oplagt grund til at sample noget fra originalen.

Mit liv op til Smukfest 2007 havde båret tydeligt præg af rodløshed,for mange følelser og en hang til at dulme tankestrømmen med et overdrevet forbrug af alkohol og tvivlsomme valg i livet.
Nu sad jeg her..På Nørrebro.. Med den mest fantastiske sommerfestival i baghovedet og pigen som jeg siden barndommen havde haft følelser for…ved min side.
Og lige der opdagede jeg det her nummer som på en eller anden måde indeholdte alt hvad jeg ville ønske at jeg kunstnerisk kunne udtrykke.
Alt dette tolkede jeg som et tegn og fik omgående en musikalsk kammerat til at sample lidt fra nummerets hook så jeg kunne skrive min version.
Kammeraten forstod aldrig min ide med nummeret så hans venstrehåndsarbejde kombineret med min ærefrygt for originalen gjorde at jeg skrinlagde projektet.
Først i 2014 fandt jeg modet til at kontakte Michael.
Både fordi jeg følte min musikalske formåen var optimeret og fordi jeg følte mig klar til at skrive nummeret.
Hvad jeg skrev og hvad Michael svarede er privat…
Men faktum er at vi aftalte et samarbejde.
Min gode ven og producer Esben ES Thornhal skulle ikke bruge mange minutter med originalen før han havde skabt det helt fantiske beat ,som nummeret nu er bygget på.

At samarbejde med mennesker man ikke kender privat kan til tider udgøre en lettere jævn stemning, men da vi endelig fik fastsat en dato og mødtes i Esbens studie, var virkeligheden en anden.
Få øjeblikke inde i denne session var stemningen varm og ret sjov..
Det viste sig at ham Michael Falch var pisse underholdende og klikkede forrygende med den flok småskøre musikere der var samlet den dag.
Som kæmpe tilhænger af originalnummerets univers ville jeg ikke bede ham om at synge nye tekster.. Så jeg udvalgte nogle brudstykker fra sangen som han fik lov til at genindspille med intensiveret stemme.

Sideløbende med dette nye venskab havde jeg søsat produktionen af min kommende plade,som er et koncept.
Jeg har udvalgt en række danske film og skabt en musikalsk hyldest til hver.
Og da min barndomsfavorit “Lad Isbjørnene Danse” af Birger Larsen jo selvfølgelig skulle hyldes var det oplagt at benytte vores nye hymne til skilsmissefamilier og følsomhed.

Følg 4Pro her:
https://www.facebook.com/4Pro

Hvad med dig, Michael?
Hvordan oplevede du tilblivelsen af dette samarbejde?

Jeg hørte om fra Peter 4Pro for længe siden, da han stadig bare legede med tanken om at bruge mit rocknummer “Min Historie” som udgangspunkt for sampling af riffet og en helt ny og personlig rap omkring det.

For det første glædede det mig, at en yngre mand fra hip hop-miljøet havde blik for én af mine sange i den mere hardcore ende af afdelingen for “psykologisk sangskrivning”. Jeg er godt klar over, at den sang ikke just er nogen crowd pleaser, men jeg tror selv, at det er den væsentligste sang, jeg har skrevet på grund af temaer omkring alkoholiserede opvækstvilkår. Det var tordnende vigtigt, at der kom en sang om det, dengang i 2006 da jeg udgav albummet “falder du nu”.

Man kan også godt sige, at hip hoppen har givet mig meget undervejs. Lige fra det første track “Kanonføde” på MALURTs debutalbum “Kold Krig” fra 1980 er C-stykket en slags tidlig rap, og ikke mindst min første soloplade var tydelig hip hop pop-inspireret. Det har jeg brugt ofte gennem alle årene.

Men også en Jacob Binzer-produceret rocksang som “Min Historie” låner i sin sprogligt løsslupne og noget anarkistiske fortælleform fra rappen.
Så da Peter og Esben Es fra L.O.C.-miljøet gik løs på den, med respektløs respekt, var det for mig dybest set bare at sige “tak for lån” og så genindsynge dele af min sang i deres studie.
For sådan en ældre gut som mig er der selvfølgelig også noget smigrende ved at opleve brugbarhed for yngre folk i et andet musikmiljø. Det er en bastard det her, men det er også synergi på en fed måde. Og så synes jeg, at Peter med promillen på 4 er en formidabel rap-digter med sproget i sin magt.

Følg Michael Falch her:
https://www.facebook.com/Falchmichael

Se videoen her:

Jawbreak Joe

Muzeek

Posted in Interviews, Udvalgte musik nyheder Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
mini_mba

Minuttet før Manegen

Rebecca LouBak LindemannBak LindemannThe White DominosFarveblindLukas Graham - ForumLive Johansson (Nordic String Quartet)X Teenage RebelsIda KudoAlpha MaleJærv - Ideal BarRebecca LouKasper SpezMontiPilfingerThe RitualJohn AlcabeanIda KudoAuforiThe SongsIda KudoHonkyAlpha MaleXzibitPelle Peter Jensen lige før tæppet falder på CosmopolFew WolvesIda KudoJohn AlcabeanFarveblindThe White DominosFablThe RosaBenjamin Hav - BenalMambe DanoFew WolvesWhite PonyThe SongsFarveblindFloors Made Of Lava - Samsø Festival 2009WhoMadeWhoPer VersThe SongsDune Jelling Festival4PROEzi Cut <span>by FOTOGRAF: RONNIE BOYKINS JR.</span>FablMirja KlippelFablNovemberDecemberKaliberRebecca LouMirja KlippelJohn AlcabeanMambe DanoMund De CarloCisserIda KudoKonkhraThe RitualIdaKudoVictor Lausten - HoohaKewan Padre - Dansk Melodi Grand Prix 2012CisserManus BellMagermayn

  • FOLLOW YOUR FAVORITE ARTIST!
    Subscribe now !