Anders Lundemark om Konkhra

Anders Lundemark om Konkhra

Brynje Brynje
Muzeek

Følgende interview fandt sted 14 dage før Konkhras show i Odense.

Uanset hvilken dansk rock gruppe du modtager i dine headphones så er der statsgaranti for at en uanfægtelig del af denne flok vanvidsmusikanter har haft ømme nakkehvirvler  på grund af Konkhra.

Navnet Konkhra, som i øvrigt er en lettere omformet udgave af ordet conqueror, blev for alvor skampryglet fast med bestialske tolvtommersøm i 1995 da pladen Spit Or Swallow for alvor understregede visionen bag netop dette danske navn.

Siden udgivelsen af Nothing Is Sacred i 2009 har der i lange perioder været utrøsteligt stille i terrænet omkring Konkhralejren.

Alligvel åbnede de pludselig årets Copenhell og skal opvarme for Volbeat i Odense.

Vi har været så pisse heldige at frontmand Anders Lundemark har takket ja til en lille snak..

 

Hey Anders..

-Hvem er egentlig de officielle medlemmer af selveste Konkhra i dag?

Det er Johnny Nielsen på trommer, Martin Kristensen på bass, Kim Mathiesen på guitar, Michael Skovbakke på guitar (spiller med som komponist etc, han har for meget om ørene til at være med live) og undertegnede.

 

– I har i perioder haft  amerikanske medlemmer som James Murphy (Testament, Obituary)og Chris Kontos (Machine Head) med på holdet..

Jeg forestiller mig at der foreligger en styrke i at have sine bandbuddies i sit nærmiljø, hvor de kreative ideer ofte opstår..

Var det med tiden problematisk at have bandmedlemmer på langdistanceansættelse, eller bosatte drengene sig heromkring

Nej de boede i San Francisco området, James er senere rykket tilbage til Florida. Der var en del rejseri i den periode og sange blev sendt frem og tilbage.

 

 – Da i startede ud med at tage jer selv ,som værende metalband i Danmark seriøse, var der ikke overdrevet mange arenaer for den slags koncerter..

En håndfuld byer på kortet tilbød noget der mindede om Templet i Lyngby og Roskilde Festival har i gennem tiden åbnet sluserne for håndplukket dansk metal.

 Pludselig står i på nordens vildeste metalfestival Copenhell og åbner ballet med brutale manerer, Solbrud vinder priser, Anders Bøtter spreder budskabet intenst og det lader til at de seriøse briller omkring dansk metal er taget på for at blive.

-Hvordan har du det med denne udvikling af en genre som i er en uomtvistelig hjørnesten i..?

Altså der er skrevet meget i pressen gennem tiden om at dk skulle stå tilbage osv hvilket jeg personligt synes er noget fis: Mercyful Fate alene dementerer det jo. Landets størrelse taget i betragtning har vi jo altid haft en go portion bands der har turneret internationalt. Det hører lidt med til hypen af noget nyt, at der endelig er nogen der kan osv, men som sagt: det har efter min mening altid været lidt noget vrøvl

 

–  Apropos Copenhell så har vi på Muzeek.dk to traditioner derude.. Den ene er at se Toke Holt vende plader i ølteltet og den anden er at forbløffes positivt over hvor mange nye Behemoth fans man møder hvert år..

I var jo rundt med dem i Sydafrika.. Tør man spørge hvordan stemningen var backstage? Og var det som helhed en blæret oplevelse som musiker?

Ja det var absolut på øverste hylde. Nergal var 20 da vi spillede i Krakow med King Diamond i 2003 så vi har mødt hinanden tidligere. Jeg ringede til ham og spurgte om de var på, jeg hjalp promotoren i SA med at få gang i nogle bands. De var jo game og det var genialt. Siden er mange navne blevet opmærksom på hvor fedt et publikum osv de har dernede. Vi svingende perfekt med dem og der var perfekt stemning på hele turen.

 

 – I jeres HiFi Interview bemærkede jeg at du fremhævede ProTools som en brugbar udvikling i metalmusikkens arbejdsproces.

Hvad er det første Konkhra nummer i benyttede ProTools på?

Det var Reality Check. Før det var det smalle båndformater og old School med en svensk femmer på stortromme skindet for at få lidt klik på.

 

Du fremlagde som eksempel Pantera.. Hvad er din ultimative favorit Pantera skæring..? 

Det er svært at sige. Jeg synes de lavede mange fede numre. Mouth For War er jo et genialt nummer feks.

 

 – Der har længe været stille omkring dig og drengene.. Og så ser man saftsume en dag at du medvirker på det åndsvagt fede nummer Careless med Six String Slaughter. (fra pladen Born Unspoiled)

-Hvordan kom det samarbejde frem på tegnebrættet?

De sendte et nummer og jeg lavede lidt backing vokal. Jeg kender nogle af dem fra tidligere. Jeg mener Søren var med i Corpus Mortale en overgang.

 

 – Ender vi med at se en ny skive eller Ep under juletræet i år..?

Ja måske, vi har et nyt management og de har gang i en del ting. Nu må vi se hvad det ender med.

 

 – I starten af halvfemserne lod Konkhra et band ved navn Dominus opvarme i Ringsted Medborgerhus..

 Nu er fragtmenter fra det band blevet til Volbeat som netop har offentliggjort Konkhra som support til danmarkshistoriens største koncert med et dansk navn.

-Hvordan har du det med at skulle banke den modbydeligt meget af foran de mange tusinde vilde  galninge?

Jeg tror størstedelen af dem får camping kaffen galt i halsen. Volbeat har jo hele familien Danmark som fans, hvilket vi absolut ikke kan prale af. Hvis det mod forventning skulle blive 35000 vilde galninge passer musikken jo meget godt. Ellers må vi jo introducere dem til ekstrem kompromisløs metal

 

Den amerikanske religiøse organisation The Shield Of The Son anklager jer for at have brugt en lydsnas uden tilladelse… Hvordan har I haft det med den mere eller mindre fanatiske video approach og det anslåede skyldnerbeløb? Slår i jer på lårene af grin eller har i inviteret Kristina Djarling med i jeres næste video?

I starten var det lidt sjovt. Men det er jo rimelige vilde beskyldninger han fyrer af, og det er jo noget man ikke vil finde sig i når det ikke passer. Nu har han også fyret af at vi skulle være nazister, så han fortsætter i den dur.

Vi på Muzeek er til stadighed på Team Konkhra og ser frem til nye intense skæringer.

 

Brynje
About

Muzeek

Posted in Interviews, Udvalgte musik nyheder Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
mini_mba

Minuttet før Manegen

WhoMadeWhoAlpha MaleKonkhraXzibitFarveblindMagermaynRebecca LouMirja KlippelFarveblindFablIda KudoMontiBenjamin Hav - BenalThe White DominosBak LindemannX Teenage RebelsAuforiMambe DanoIda KudoIda KudoWhite PonyManus BellLukas Graham - ForumPelle Peter Jensen lige før tæppet falder på CosmopolRebecca LouMambe DanoCisserNovemberDecemberFew WolvesJohn AlcabeanVictor Lausten - HoohaMirja KlippelThe SongsThe SongsThe RitualThe White DominosThe RosaMund De CarloKewan Padre - Dansk Melodi Grand Prix 2012Floors Made Of Lava - Samsø Festival 2009John AlcabeanFablPilfingerIda KudoPer VersRebecca LouIdaKudoJohn AlcabeanAlpha MaleKasper SpezKaliberFarveblindFablThe SongsHonkyThe RitualEzi Cut <span>by FOTOGRAF: RONNIE BOYKINS JR.</span>Jærv - Ideal BarLive Johansson (Nordic String Quartet)4PROBak LindemannCisserIda KudoFew WolvesDune Jelling Festival

  • FOLLOW YOUR FAVORITE ARTIST!
    Subscribe now !