Årets tre største opture på Roskilde

Årets tre største opture på Roskilde

På Muzeek elsker vi Roskilde festival, og i år var bestemt ingen undtagelse.

I år stod den på et hav af gode oplevelser, der både var af musikalsk, social og gastronomisk karakter. Der er dog nogle af oplevelserne der gjorde særligt indtryk, hvilket vi fremhæver her:

Årets 3 største opture

1.Anderson .Paak

Efter hans features på Dr. Dres nyeste udspil Compton fra sidste år, har der ikke været nogen tvivl om, at Anderson .Paak er en mand med stort talent. Derfor var det med glæde og høje forventninger at opleve ham
optræde på Apollo i år. Det skulle vise sig at være en af dagens- og festivalens bedste øjeblikke.

Når man giver sig i kast med at spille et instrument og synge på samme tid, er der som regel en fare for, at det påvirker kvaliteten af ens spil og sang. Her viste Anderson .Paak sig dog overlegen, da han efter de første par sange satte sig bag trommesættet og tæmmede tønderne på et virtuost niveau. Dette foregik imens at han, efter at fortælle en anekdote om sine første Jordans, fortsatte sin sprøde, hæse hiphopvokal, hvis kvalitet virkede helt upåvirket af trommespillet.
Hans talent og karisma, tilsat det velspillende band Free Nationals og nogle lovende sange var altså en god cocktail, som både brændte sig fast i net- og trommehinden. Han kan helt klart anbefales – både som liveact og hjemme på anlægget. Big up til Roskilde for dén booking!

Link til album: https://www.youtube.com/watch?v=1N_SA6JPodI

2.Gule og orange veste

Årets Roskilde Festival kunne ikke være en realitet uden den kolossale hjælp, som alle de frivillige bidrager med. Det organisatoriske arbejde der ligger bag var i år veludført, og her vil vi særligt fremhæve de arbejdende i gule og orange veste. Roskilde trumfer mange andre musikfestivaler, hvad angår den sikkerhedsgaranti, som de frivillige er med til at opretholde under koncerterne. Når yndlingsartisten skal på scenen kan det fremprovokere junglelov hos fansene, hvilket er en udfordring. Dette er dog en udfordring som lader til at være helt under kontrol.
Udover det forrygende Vand ad libitum koncept, som man oplever ved alle scenerne, var der i år også et meget opmærksomt sikkerhedscrew, som stod klar til at tage imod dehydrerede og udmattede koncertlyttere (hvilket der blev mærket på egen krop – tak!). Når man ser tilpas mange smadrede fans blive båret ud under forskellige koncerter gør det stort indtryk. Min ufødte teenagesøn skal i hvert fald være nok så velkommen til at tage til Slayer på Arena, hvis det er under de forhold vi oplevede i år.

3.Countdown

Roskilde kunne i år præsentere en ny scene under opvarmningsdagene, Countdown. Scenen husede mange interessante navne, som havde elektroniske musikelementer som fællesnævner. Ved at bruge det bragende Funktion One anlæg, og et imponerende lyssetup der var blevet lånt fra Apollo, kunne scenen levere lyd og musik i topkvalitet. Derudover var de upcoming artister som spillede under opvarmningsdagene også nogle dygtige, interessante og aktuelle valg som Chinah, Gents og SAVEUS (Martin fra X-faktor). Vi håber at Countdown-scenen står næste år også, og at bookerne er ligeså smagfulde og up-to-date, som de viste sig at være i år.

Fotograf: Lars Just

Posted in Musik nyheder, Udvalgte musik nyheder
mini_mba

Minuttet før Manegen

The White DominosMirja KlippelPelle Peter Jensen lige før tæppet falder på CosmopolFablFew WolvesManus BellNovemberDecemberKewan Padre - Dansk Melodi Grand Prix 2012Rebecca LouVictor Lausten - HoohaAlpha MaleMirja KlippelKasper SpezMund De CarloEzi Cut <span>by FOTOGRAF: RONNIE BOYKINS JR.</span>The RitualBak LindemannRebecca LouJohn AlcabeanAlpha MaleThe SongsWhite PonyIda KudoFablIda KudoFew WolvesJærv - Ideal BarIdaKudoKaliber4PROXzibitRebecca LouMambe DanoKonkhraJohn AlcabeanCisserFarveblindJohn AlcabeanLukas Graham - ForumThe White DominosWhoMadeWhoFablIda KudoThe RosaFarveblindMontiPilfingerThe SongsThe SongsBak LindemannIda KudoMagermaynCisserHonkyThe RitualFarveblindDune Jelling FestivalLive Johansson (Nordic String Quartet)AuforiBenjamin Hav - BenalIda KudoMambe DanoX Teenage RebelsFloors Made Of Lava - Samsø Festival 2009Per Vers

  • FOLLOW YOUR FAVORITE ARTIST!
    Subscribe now !