Benjamin Koppel om Smukfest

Benjamin Koppel om Smukfest

Den legendariske saxofonist Benjamin Koppel var at finde på årets Smukfest, så vi har taget en snak med ham om arrangementet.

Hvad var din funktion på årets Smukfest?

Jeg var gæstesolist med Pede B special edition sammen med bla. Shaka, Steffen Brandt og Alberte Winding.

Var det din første gang på Smukfest?

Nej, jeg har før spillet på Smukfest, bla på Bøgescenen en gang i 1990erne med Moonjam.

Fik du set andre koncerter på årets Smukfest?

Desværre nej, jeg var kun i skoven i få timer i år, da det skulle passe ind i planer med andre koncerter.

Du har jo studeret i den überurbane metropol New York og har gjort det til en livsstil at udøve en genre som afstammer fra “Det Store Æble”.
-Hvordan føles det så at optræde midt i en feststemt bøgeskov som den i Skanderborg?

Det er altid vidunderligt at vende tilbage til bøgeskoven – uanset mængden af mudder i skovbunden – fordi det er så anderledes en måde at spille og opleve musik på. Jazzklubberne i New York har sin helt egen stemning, og når man spiller på klubber som eksempelvis “Blue Note” så står man bogstavelig talt midt i historien, på en scene hvor de allerstørste koryfæer igennem mere end halvtreds år også har spillet, midt i en af verdens mest vidunderlige og hektiske storbyer, med alt hvad det indebærer. I Bøgeskoven står man så pludselig midt i naturen og fraværet af storby er med til at skabe en både koncentreret og meget afslappet atmosfære, for ingen skal skynde sig videre med dagligdags gøremål, alle er der alene for at hygge sig og enten spille eller høre musik.

Bliver du normalt kreativt inspireret af naturscenarier eller er det mere stemninger og humør?

Jeg elsker naturen og tilbringer selv al den tid jeg kan komme til langt væk fra de storbyer, hvor jeg normalt færdes og arbejder med musik. Jeg føler mig lige hjemme i byer som New York, Paris og København men ville ikke kunne undvære kontrasten, som især den danske natur kan tilbyde med al dens skønhed, ro, plads til eftertænksomhed og inspiration.

Hvad roder du ellers med for tiden?

Som altid har jeg gang i et hav af projekter. Jeg har indspillet hele 9 nye plader, som står i kø til udkomme, flere af dem iøvrigt indspillet i New York sammen med gigantiske jazzstjerner som fx Jack de Johnette, Brian Blade, John Patitucci, m.fl. Min musikvirksomhed Cowbell Music med fem ansatte er også i fuld flor, og vi er bla. i gang med at planlægge næste års Winter Jazz og Summer Jazz festivaler, der løber af stabelen i København i hhv. februar og juli. Herudover skal jeg spille en række koncerter i ind- og udland i løbet af efteråret, bla. med en forholdsvis ny trio sammen med den klassiske stjernepianist Katrine Gislinge og en af verdens bedste DJs, min gode ven DJ Noize. Det bliver vildt – klassisk pianist, DJ scratch & loops og saxofon! Og endelig komponerer jeg på livet løs til yderligere nye projekter. Og så har jeg to piger på 10 og 13 år der begge spiller musik og trykker den af, så der er sgu ikke helt stille i det lille hjem..

Følg Benjamin Koppel her:
https://www.facebook.com/benjamin.koppel.5

Jawbreak Joe

Muzeek

Posted in Interviews, Udvalgte musik nyheder
mini_mba

Minuttet før Manegen

Jærv - Ideal BarFablHonkyBak LindemannFablBenjamin Hav - BenalManus BellKasper SpezThe SongsThe SongsFew WolvesPelle Peter Jensen lige før tæppet falder på CosmopolAuforiMagermaynLive Johansson (Nordic String Quartet)Alpha MaleDune Jelling FestivalIda KudoFablIda KudoThe White DominosMirja Klippel4PROKaliberFarveblindX Teenage RebelsPer VersKewan Padre - Dansk Melodi Grand Prix 2012Floors Made Of Lava - Samsø Festival 2009The White DominosEzi Cut <span>by FOTOGRAF: RONNIE BOYKINS JR.</span>Rebecca LouMirja KlippelPilfingerKonkhraRebecca LouMontiThe RitualJohn AlcabeanThe RosaCisserFarveblindThe RitualMambe DanoBak LindemannIda KudoThe SongsAlpha MaleFarveblindCisserRebecca LouIda KudoJohn AlcabeanIdaKudoVictor Lausten - HoohaNovemberDecemberMambe DanoXzibitLukas Graham - ForumIda KudoWhite PonyJohn AlcabeanFew WolvesMund De CarloWhoMadeWho

  • FOLLOW YOUR FAVORITE ARTIST!
    Subscribe now !