Cas // ”Ser Rødt”

Cas // ”Ser Rødt”

Vi har bedt rapperen Cas og instruktør Jesper isaksen om at uddybe den nye musikvideo.

CAS:

Jeg skrev teksten til “Ser rødt” fordi jeg ville fortælle hvordan gaden fungerer uden at romantisere miljøet eller fremstå som om at jeg forsøgte at hævde mig selv. Det var også vigtigt for mig at det udtryk var tydeligt i den visuelle del. Jeg ville skære glansbilledet med damerne, de hurtige penge, spændingen og loyaliteten fra og vise det som ligger lurer og lige under overfladen når man lever det liv. Jeg fik inspirationen fra ting jeg selv har set eller set andre gennemgå.

Jeg har igennem tiden selv arbejdet hårdt for at få dansk gaderap på kortet og over de sidste 5 år er det eksploderet med acts som portrætterer gadelivet på den ene eller anden måde, og fortæller en historie men kun meget få fortæller om de negative sider af den livsstil. Jeg bebrejder ikke andre rappere fordi de vælger at gå udenom emnet, men følte bare at det var på tide for mig og noget jeg skulle fortælle. Ud over at jeg ville skabe noget autentisk så ville jeg også tage min musik og visuelle udtryk tilbage til et sted hvor den betød noget for mig selv og for andre. Selv hvis det udelukkende blev en udgift for mig. Det var meget vigtigt for mig og det føler jeg lykkedes i samarbejde med Jesper Isaksen som laver film. Hans indgangsvinkel til det at lave en musikvideo er umiddelbart anderledes end min og vi var næsten aldrig enige om noget igennem hele processen men den sparring og dynamik der kom ud af det hele mener jeg var en af grundene til at vi lykkedes med at skabe videoen så fuldendt og kompromisløst i sit udtryk som det er tilfældet.

Jesper Isaksen:

Jeg fik til opgave at “filmatisere” CAS’ “Ser Rødt” track, og dén opgave tog jeg meget bogstaveligt, nemlig at filmatisere videoen, som at gøre den til en filmisk oplevelse. Jeg er selv opvokset med dogmebølgen, da den var på det højeste og startede min karriere midt i “den digitale” tidsalder, og dengang var digitale videokameraer seriøst noget lort for at sige det lige ud, jeg har virkelig en aversion imod alt der ser “video-agtigt” ud og oven i hatten er det primært den amerikanske filmindustri, jeg altid har forsøgt at illudere i mine projekter. Der var derfor et “clash” imellem Cas og jeg ift. stil og form, men vi fandt en middelvej, hvor han pressede på ift. et portræt af det rå gadeliv og jeg gjorde mit for at understøtte det – men på en filmisk måde. I nogle af mine tidligere gangsterfilm (hvor CAS også har leveret musik til), har jeg altid forsøgt at kombinere gadeplanets rå look med et mere klassisk “Hollywood-look” og det synes jeg, er lykkedes rigtigt godt med “Ser Rødt”.

Følg Cas her: https://www.facebook.com/CasMusicDk

Jawbreak Joe

Muzeek

Posted in Interviews, Udvalgte musik nyheder
mini_mba

Minuttet før Manegen

Pelle Peter Jensen lige før tæppet falder på CosmopolThe RitualKonkhraKaliberMontiX Teenage RebelsThe RosaRebecca LouThe SongsFarveblindThe SongsIda KudoFarveblindMagermaynJohn AlcabeanMirja KlippelThe SongsMirja KlippelFarveblindMund De CarloIda KudoCisserIda KudoAuforiManus BellJohn AlcabeanIda KudoAlpha MaleDune Jelling FestivalRebecca LouFew WolvesPer VersBenjamin Hav - Benal4PROFablKasper SpezCisserRebecca LouThe White DominosLive Johansson (Nordic String Quartet)Floors Made Of Lava - Samsø Festival 2009HonkyThe White DominosMambe DanoVictor Lausten - HoohaBak LindemannFablWhite PonyJærv - Ideal BarKewan Padre - Dansk Melodi Grand Prix 2012IdaKudoFew WolvesMambe DanoAlpha MaleFablThe RitualWhoMadeWhoLukas Graham - ForumPilfingerXzibitNovemberDecemberBak LindemannEzi Cut <span>by FOTOGRAF: RONNIE BOYKINS JR.</span>John AlcabeanIda Kudo

  • FOLLOW YOUR FAVORITE ARTIST!
    Subscribe now !