Clemens Før Braget

Clemens Før Braget

Clemens behøver næppe yderligere introduktion, men her på randen af 20års jubilæet for hans musikalske milepæl Regnskabets Time, må der alligvel være noget vi skal vide om de udsolgte rapshows.

Her i timerne før den endegyldige lydprøve har Clemme sagt ja til at snuppe en snak med os.

Hvad er den største forskel på Clemens da Regnskabets Time udkom….og nu..?

Well, 20 år, et helt ton vodka gennem leveren (no joke), 10 albums og 20 manuskripter, bristede illusioner og udlevede drømme, anerkendelse og kulturkamp, verdensterror og surrogatkrige, et par blå øjne, et ømt knæ og en skæv tud. Fra ensomhed til familiestatus og to produktionsselskaber: Telling Aps og Det Gode Selskab (som er den uartige lillebror til Clausens, Ingemanns og Larsens. ‘Det Dårlige Selskab’ – true story).

Hvad kan vi forvente os af et så eftertragtet jubilæumsshow som det her?

Vi er gået all in. Det er en uovertruffen følelse, langt om længe at have budgettet, kontakterne og knowhow’en til at lave Regnskabets Time showet så storladent, som det var tænkt dengang. Der er ild, CO2 og nogle nye effektmaskiner vi har importeret som de første i norden. Der er 117 kvadratmeter abstrakt bagtæppe og et band af 5 AA-musikere. De største 90’er-rapstjerner som gæster OG jeg føler mig i øvrigt i topform. Alt dette siger jeg ikke for at spille smart – ud over det sædvanlige ihvertfald hehe. Jeg siger det for at kommunikere, at jeg har lagt alt jeg havde i disse aftener, for at give det, at leve op til de ægte fans forventninger, mit bedste skud.


Klæder du og holdet jer på efter stemningen? Står den på Dickies,bandanas og Psycho Cowboy?
-Eller kan du ikke løfte sløret for detaljer
?

Jeg har fundet de gamle Adidas med knapper hele vejen ned af benene frem, så man kan flå dem af med et snuptag og slutte showet af med mandestrip. Glæd jer! Hvad var det nu Per sagde? (Citerer jeg virkelig ham? – shit vi er blevet voksne), nå, han sagde ihvertfald: ‘bruger flere penge på musik end på tøj’ …

Hvordan er det gået i øvelokalet? Møder alle op?

Alle rappere har mødt op og været ret tjekkede. Rustbehandlingen er med andre ord gået som vi havde håbet på. Jeg spår at de fleste af vognene har ihvertfald 10 år mere i sig, inden de skal hugges op. Og selv dér vil flere af dem kunne bruges som spændende reservedele til nyere veteranbiler. Det er immervæk specielle modeller fra dengang, hvor man stadig byggede kvalitet med hænderne uden for meget computerhejs og smart teknologi.

De fleste optrædende slæng har mere eller mindre faste pladser backstage.
En tager hul på flaskerne, en skal ud og ryge, en skal have lidt damer ind af bagdøren osv.
Kan du huske rollefordelingen på dit gamle hold..?

Det plejer at være mig der bliver anholdt, Jokeren der forsvinder med en pige, L:Ron der holder morgenfest, Morten H der udøver martial arts, Blæs Bukki der holder tourbussen på kørebanen (fra passagersædet mens chaufføren rister) og Ataf der redder livet på os alle, når der er bander, der er sure over noget af det tekstmæssige indhold (true story).

Et nummer som Psykopat På Fri Fod er spået af mange som værende det ultimative klimaks i setlisten.
-Hvad er det folk finder i den sang live?

‘Psykopat’ er et naturligt peak. Men vi har arbejdet meget med det musikalske arrangement, så der er flere højdepunkter. Forhåbentligt også steder hvor folk ikke umiddelbart har regnet med. Jeg har forsøgt at gå meget op i dynamik, så koncerten kører i forskellige gear og bliver rigere på oplevelser, med større udsving, mere patos. Men tag ikke fejl, det bliver real horrorshow (afledt af det russiske ord khorosho), som Alex fra Clockwork Orange ville sige det.

Du har udtalt at du føler lidt nerver i forhold til disse koncerter.
Skyldes det at pladen er allemandseje og ikke må fuckes op, eller?

Don’t believe the hype hahahaha

Hvad glæder du dig mest til i forbindelse med jubilæumskoncerterne..?

Jeg glæder mig til at stå på scenen, helt ud af kroppen med smerter i mavemusklerne, puls 200 og endofin-rush, hvid blænden for øjnene, trykken i ørerne, overmættede sanser og næseblod og føle at det hele bare spiller!

VI takker for snakken på scenekanten og krydser fingre for en efterfest Hjemme-Hos-Clemme….

Jawbreak Joe

Muzeek

Posted in Interviews, Udvalgte musik nyheder
mini_mba

Minuttet før Manegen

The SongsX Teenage RebelsAlpha MaleAlpha MaleBak LindemannMirja KlippelAuforiKewan Padre - Dansk Melodi Grand Prix 2012The RitualJærv - Ideal BarFew WolvesFew WolvesBak LindemannIda KudoFloors Made Of Lava - Samsø Festival 2009Kasper SpezIda KudoMambe DanoThe White DominosFablThe SongsHonkyThe RosaManus BellMirja KlippelCisserFablMund De Carlo4PROVictor Lausten - HoohaMambe DanoIda KudoXzibitJohn AlcabeanWhoMadeWhoThe White DominosBenjamin Hav - BenalRebecca LouCisserIda KudoLukas Graham - ForumFarveblindEzi Cut <span>by FOTOGRAF: RONNIE BOYKINS JR.</span>PilfingerNovemberDecemberFarveblindIdaKudoLive Johansson (Nordic String Quartet)MontiPelle Peter Jensen lige før tæppet falder på CosmopolKaliberDune Jelling FestivalWhite PonyPer VersRebecca LouFarveblindJohn AlcabeanThe RitualRebecca LouThe SongsKonkhraJohn AlcabeanMagermaynIda KudoFabl

  • FOLLOW YOUR FAVORITE ARTIST!
    Subscribe now !