Den roste rappers rute

Den roste rappers rute

Adnan Corbo er en afbalanceret jysk rapper som efter mange års musikalske knoklerier har høstet ros for sit arbejde.
Vi har taget en snak med ham om vejen hertil.

Hvor gammel er du og hvor stammer du fra?

Jeg er 28 år, og kom til Danmark med min familie fra det tidligere Jugoslavien, da der var krig dernede.

Hvordan har din musikalske rute set ud indtil videre..?

Jeg har lavet musik i over 10 år. Jeg startede i noget som hed ”KoldBrand”, med Djohan (som nu er med i Spændt op Squad) way back, hvor vi havde en god ting kørende for os og spillede en helvedes masse live koncerter. Da vi gik hver til sit begyndte jeg at fokusere solo.
Jeg udgav en EP i 2009 ved navn ”ude af kroppen” og i 2013 udgav jeg Ep’en ”Bloddiamanter”. Begge Ep’er var meget baseret på mig og mine indre kampe.
I slutningen af 2015 udgav jeg så ”Projekt Nordbyen”, som var et socialrealistisk projekt, hvor jeg kiggede mere ud af, til dels politisk, og til dels om de mennesker som bor i ghettoen og DERES kampe.

Jeg blev iøvrigt i 2014 nomineret til Årets Sorte Får til Sorte Får Awards(som Nixen løb med).

Cool med nomineringen, men har hiphoppressen ikke sovet lidt på dine udgivelser?

Djohan og jeg udgav albummet ”vi kan stadig nå at dø unge”, under navnet Panorama, som vi selv synes var en stabil plade, men den fik ingen opmærksomhed eller omtale af nogen som helst blogs eller medier.

Det var en engangsforestilling.

Det tror jeg flere danske rappere kan genkende i perioder… Hvad så derfra??

Efter Panorama albummet, og ikke mindst Projekt Nordbyen , mistede jeg lidt pusten.

Jeg synes jeg havde været produktiv, udgivet en masse ting men at opmærksomheden blev ved med at være lig med nul, hvertfald fra medier.

Udefra havde jeg opbygget en ok fanskare, især igennem mange live jobs – jeg var blandt andet med Pede B på Byggesten touren og opvarme i 4 byer, og udover det spillede og spiller jeg ok mange koncerter.

Så du følte at den mærkbare ændring skulle komme fra dig selv?

Jeg tænkte – nu har jeg prøvet at sælge en lagkage i 10 år som ingen har ville æde, så nu må jeg prøve at smide nogen nye ingredienser i….

Jeg gik rigtig meget i studiet i et halvt år og eksprimenterede på en ny lyd, og jeg lavede alt muligt.. poppede autotune numre, clubnumre, r’n’b what.. men det var en frustrende proces, jeg ramte aldrig noget jeg selv var tilfreds med.
En aften besluttede jeg mig for at gå i studiet med tanken om at gøre PRÆCIS hvad JEG havde lyst til, om det var den samme lyd fra 2009, whatever, bare med en indstilling om ikke at PRØVE på at ramme noget. Og den aften lavede jeg ”Heromkring Drømmer Man Ikke”, og det var lidt et magisk øjeblik for mig.

Hvad var opskriften så?

Der var elementer af noget af alt det jeg havde leget med det halve år, noget catchy og noget autotune, men samtidig bevarede jeg det udtryk jeg elsker allermest – det mørke og dystre, og jeg følte at jeg for første gang ramte det jeg gerne ville: da jeg besluttede mig for ikke at prøve at ramme noget.

Det er også et blæret resultat.
Nummeret forsætter temamæssigt i samme kategori som hele mit ”Projekt Nordbyen” projekt, men med en mere melodisk lyd og mere sang. Og nummeret fik heldigivs god medvind.

Jeg blev månedens uhørt i GAFFA. Nu er planen at udgive en single eller to mere inden en EP.

Hvad vil du gerne udstråle med din musik..?

Tanken er at der er rigtig meget ghetto rap som dominerer lige nu, men efter min mening kører meget i samme rille, både lyd og emne mæssigt.

Fransk inspireret lydmæssigt, og ret hardcore emnemæssigt. Til tider også glorificerende overfor ting som ikke burde glorificeres hvis du spørger mig.

Min mission er lidt at fortælle om bagsiden, om de folk som er ofre for at nogen kan leve den livsstil. Bag enhver pusher som kaster med pengene og snakker om det på rap numre, sidder der nogle belastede mennesker i ghetto områderne som er fanget i misbruget. Bag enhver boksekamp er der et offer. Osv osv..

De ting vil jeg gerne beskrive, men også på en måde som ikke er for tung og kompliceret.. jeg synger lidt mere end jeg har gjort, så alt ikke er kompliceret rap vers med en masse ord..

Er du en del af et slæng??

Jeg samarbejder stadig en masse med Djohan, vi laver bare hver vores ting som ligger meeeget langt fra hinanden ,men han er sparringspartner på alt jeg laver.
Derudover er jeg begyndt at arbejde med Aarhus Crewet Vice Versa, som består af en stor flok rappere, producere og sangere.

Blandt andet dem som før hed ”Optaget”, som var i finalen i KarriereKanonen. Lyden i crewet er meget alsidig, nogen laver pop, nogen laver meget teknisk rap, og så er der mig som kører i det dystre, og det er fantastisk crew at arbejde med. Alle har gang i nogle gode projekter – vi har lige været i sommerhus og arbejde, og der er virkelig guld gemt i crewet, men alle tager sig god tid til at skabe deres numre, udtryk og plan, før at de rammer noget.
Lige nu er jeg aktuel og en rapper ved navn ”Ado” er også snart ude med en single.

Vi gør alt selv i crewet. Vi har en manager i crewet, beatmaker, video-folk osv. Og jeg tror nok at Vice Versa bliver et crew folk ligger mærke til når den tid kommer… lige nu bliver der bare arbejdet og lagt planer..

Følg Adnan her: https://www.facebook.com/adnancorbo

Jawbreak Joe

Muzeek

Posted in Interviews, Udvalgte musik nyheder
mini_mba

Minuttet før Manegen

Live Johansson (Nordic String Quartet)FarveblindKaliberBak LindemannMirja KlippelAlpha MaleIda KudoAuforiMontiJærv - Ideal BarFablIdaKudoThe White DominosNovemberDecemberKewan Padre - Dansk Melodi Grand Prix 2012Rebecca LouWhoMadeWhoFarveblindPer VersThe RosaRebecca LouFablHonkyThe SongsIda KudoFew WolvesRebecca LouMagermaynJohn AlcabeanFablMambe DanoIda KudoFloors Made Of Lava - Samsø Festival 2009Ida KudoIda Kudo4PROVictor Lausten - HoohaCisserThe RitualKonkhraKasper SpezBenjamin Hav - BenalWhite PonyMambe DanoThe White DominosXzibitAlpha MaleThe SongsCisserManus BellFew WolvesLukas Graham - ForumJohn AlcabeanPelle Peter Jensen lige før tæppet falder på CosmopolPilfingerThe SongsJohn AlcabeanThe RitualMund De CarloMirja KlippelX Teenage RebelsBak LindemannDune Jelling FestivalFarveblindEzi Cut <span>by FOTOGRAF: RONNIE BOYKINS JR.</span>

  • FOLLOW YOUR FAVORITE ARTIST!
    Subscribe now !