Face It – “Født Til Det”

Face It – “Født Til Det”

Danske sanger og producer Face It har efterhånden haft en finger med i størstedelen af spillet herhjemme.
Han samlede succesgruppen Kaliber og fulgte dem til en sejr i Karrierekanonen på P3. Han har produceret for bla Pede B og amerikanske Cashius (bedst kendt fra tracket You Dont Know med Eminem og 50 Cent).

Efter en længere pause fra rampelyst udsender han nu sit helt eget projekt… Under navnet Face.
Første udspil er “Født Til Det”

Vi har snakket med ham om det hele..

Hvordan oplevede du tiden hvor Kaliber pludselig var i solid radiorotaion og i spillede store livejobs…?

– Det var sgu lidt svært at forholde sig til. Det hele skete nærmest fra dag til dag og vi gik fra normale ukendte hiphoppere til folkeeje på et øjeblik. Pludselig stod vi midt i det. Det var meget surrealistisk og svært at fatte og det er det faktisk stadig… lidt som at ha haft en af de der virklighedstro drømme, hvor man ka blive tvivl om det overhovedet var en drøm.

Havde i regnet med den medvind?

– Ville det være arrogant at svare ja? Hehe… Vi syntes helt klart at vi var gode nok til at gå hele vejen og vi kunne meget hurtigt mærke at vi havde noget specielt. Men om folket er enige kan man jo ikke forudse, så ‘regnet med’ er måske ikke ordet. Men vi blev i hvert fald ikke overrasket over det og vi var nok nærmere blevet lidt skuffet hvis det ikke var gået som det gjorde.

Det var dig der samlede gruppen.
Hvad var årsagen til det på netop det tidspunkt?

– Det var sgu ret tilfældigt egentligt. Jeg havde altid drømt om at starte et selvforsynende hold men der var ingen dybere mening med at det blev lige der. Det flaskede sig bare. Der var et hul i dansk rap på det tidspunkt og der var ik rigtigt nogen der lavede noget som kom længere end undergrunden. Så timingen var nok en stor del af vores succes. Men det var vist mere held end forstand.


Kaliber projektet ebbede ud og der var ret stille fra flere af jer i længere tid..
Var der brug for tænkepause?

– Ja helt klart. Vi var sammen i tykt og tyndt i fem år, hvor vi hver i sær, hele tiden skulle gå på kompromis for at gøre det der var bedst for gruppen. Hvert beat skulle fange os alle fire. Hver tekst skulle passe til 4 personers forskellige liv, holdninger og smag. Så det blev sværere og sværere at finde en fællesnævner og en vej vi skulle gå. Så vi trak stikket på toppen i stedet for at forcere noget ingen af os var tilfredse med.

Nu udgiver du din soloskive.
Har det været en anderledes skabelsesproces end tidligere?

– Ja og nej. Da jeg lavede beats til Kaliber prøvede jeg hele tiden at lave noget som jeg troede de andre ville være nede med… og helst også vores fans selvfølgelig. Der var hele tiden et forventningspres, fra både mig selv og de andre, om at jeg/vi skulle præsentere når vi var i studiet. Det kunne godt blive både hårdt og gøre det hele mere arbejds agtigt. Jeg var træt og slidt til sidst og overvejede om jeg overhovedet skulle fortsætte med at lave musik. Men med mit eget album har jeg genfundet glæden og nyder at lave det jeg er bedst til uden at tænke på hvad andre vil synes om det. Jeg bestemmer alt fra lyd til emne nu, og den frihed har gjort det sjovt at lave musik igen.


Hvem medvirker på skiven
?

– Jeg har været så heldig at få gæster med fra øverste hylde og det er jeg både utrolig stolt og taknemmelig for: L.O.C, Young, Marwan, Pede B, Abbaz og Ceci Luca… og de alle leverer på højeste niveau så jeg ku ik bede om mere.

Teksten i førstesinglen må siges at være hudløs ærlig og i tråd med din karierre.
Hvorfor skulle det være første udspil fra pladen?

– Hele albummet er meget ærligt og blottet for hiphop blær. Det er ægte tanker og følelser hele lortet og en slags ‘get to know me’ plade. Født Til Det er en slags forord til hele mit univers og det kunne i min optik kun være den der blev første udspil. Det er også første nummer på pladen af samme årsag. Teksterne er den røde tråd på albummet og minder måske mest om en selvbiografi hvor produktionerne måske er lidt mere alsidige og eksperimenterende end tidligere.

Hvad er planerne nu?

– Det må tiden vise. Måske flopper projektet fuldstændig også er der ik noget at gøre ved det. Måske stikker det helt af også er det jo bare at holde fast og suge til sig. Jeg er indstillet på begge dele og har slet ingen forventninger eller succes kriterier. Jeg har gjort mit bedste og synes selv det er det bedste jeg nogensinde har lavet. Så personligt er det allerede en succes og en drengedrøm der er gået i opfyldelse. Jeg har lavet et helt fucking album on my own, og det er jeg sgu mega stolt over.

Jawbreak Joe

Muzeek

Posted in Interviews, Udvalgte musik nyheder
mini_mba

Minuttet før Manegen

MagermaynFarveblindRebecca LouJohn AlcabeanJohn AlcabeanMirja KlippelWhite PonyCisserThe SongsMambe DanoThe White DominosPilfingerFew WolvesIda KudoThe RosaThe SongsFablBak LindemannJohn AlcabeanAlpha MaleEzi Cut <span>by FOTOGRAF: RONNIE BOYKINS JR.</span>FablCisserThe SongsIdaKudoKasper SpezIda KudoAlpha MaleMambe DanoHonkyRebecca LouIda KudoThe White DominosLukas Graham - ForumJærv - Ideal Bar4PROKaliberWhoMadeWhoPelle Peter Jensen lige før tæppet falder på CosmopolKonkhraFarveblindThe RitualFloors Made Of Lava - Samsø Festival 2009NovemberDecemberPer VersKewan Padre - Dansk Melodi Grand Prix 2012Victor Lausten - HoohaIda KudoBak LindemannRebecca LouFarveblindMontiBenjamin Hav - BenalMirja KlippelAuforiIda KudoThe RitualMund De CarloLive Johansson (Nordic String Quartet)X Teenage RebelsXzibitManus BellDune Jelling FestivalFew WolvesFabl

  • FOLLOW YOUR FAVORITE ARTIST!
    Subscribe now !