Helhorse – dansk rockband klar til udlandet

Helhorse – dansk rockband klar til udlandet

Brynje Brynje
Muzeek

Hvis du er til hård rock og endnu ikke kender Helhorse , kan du allerede nu skrive dem bag øret. De har udgivet to albums og er lige udkommet med deres tredje udspil, som der er store forventninger til.

Danske Helhorse som længe har huseret i undergrunden, er nu klar til at springe mod de store scener. Deres musikstil er en blanding af flere forskellige rockgenrer som f.eks. stoner rock og desert rock blandet med punk, heavy og klassisk rockmusik. Det kan være svært at sætte Helhorse i en bestemt boks, fordi de mestrer så mange stilarter.

De udgav deres debutalbum ‘For Wolves and Vultures’ i 2011 og fulgte op med ‘Oh Death’ i 2013, som begge blev rost af anmelderne og satte Helhorse på rockkortet i Danmark.

Udlandet er også begyndt at få øjnene op for dem og deres fængende lyd.

Bandet består af seks medlemmer, der alle hver især har deres spidskompetencer, som gør Helhorse spændende.

Mikkel Wad Larsen er forsangeren med den karakteristiske hæse og aggressive stemme, som er blevet kendetegnet ved Helhorses lyd. Bag ham har han – Aske Kristensen (Vokal og keys), Theis Roed Thorgersen (bas), Stephan C. Krabsen (guitar og backing vokal), Jakob Møgelvang (guitar) og Jesper Bergstedt på trommer. I forhold til de første plader, så er basspilleren Theis Roed Thorgersen ny mand i bandet. Han har tidligere slået sine strenge i danske Octophuzz, men nu er det Helhorse, som nyder godt af hans dygtighed og smittende energi på scenen.

På deres tredje plade, som bærer titlen ‘Helhorse’, har de fået hjælp af produceren Michael Beinhorn, der ikke er hvem som helst. Han har bl.a. arbejdet sammen med store internationale navne som Red Hot chili Peppers, Soundgarden, Ozzy Osbourne, Korn og danske Mew.

På Helhorses nye album har Michael Beinhorn assistert bag knapperne og fundet en tung og melodiøs lyd, som henter inspiration fra tungrock og de tidlige 70 ´eres rå og beskidte rock .

Navne som Black Sabbath og Thin Lizzy må siges at være frontløberne. Helhorse holder sig dog ikke til enkelte inspirationskilder, eftersom der ligeledes kan høres elementer fra grunge, sludge, punk og hardcorerock.

Helhorse har opbygget et ry som et godt og energisk liveband, hvor der ikke bliver holdt tilbage på nogen punkter. Den rå og fandenivoldskhed, som kan høres i deres musik, kommer også til fuldt udtryk, når de er på scenen. Hvis du er interesseret i Helhorse, så er der rig mulighed for at opleve dem live henover sommeren. De er bl.a. kommet på plakaten til dette års rock og metalfestival i København, Copenhell.

Hvis du er til rock i den hårde skala, hvor indlevelse og energi er i fokus, så skal du gøre dig selv den tjeneste, at tjekke op for danske Helhorse. Du vil ikke blive skuffet over deres internationale mørke lyd, som vil sætte gang i festen og humøret. Helhorse er i hvert fald et band, som du skal være opmærksom på, fordi de er kun på vej fremad. Der bliver allerede talt om en mindre USA tour til efteråret, så du kan ligeså godt hoppe med på helvedes-hesten med det samme.

‘Helhorse’ er ude, hvor du normalt shopper din musik.

Se en af deres videoer her :

Følg Helhorse:

https://www.facebook.com/Helhorse/

Foto af Lavarockphoto.dk

Brynje
About

Muzeek

Posted in Musik nyheder, Udvalgte musik nyheder
mini_mba

Minuttet før Manegen

FarveblindRebecca LouLukas Graham - ForumMontiFablEzi Cut <span>by FOTOGRAF: RONNIE BOYKINS JR.</span>John AlcabeanIda KudoAlpha MaleJærv - Ideal BarPilfingerIda KudoIda KudoNovemberDecemberVictor Lausten - HoohaFarveblindMund De CarloFew WolvesMambe DanoPelle Peter Jensen lige før tæppet falder på CosmopolMambe DanoMagermaynMirja KlippelHonkyRebecca LouThe RitualCisserThe RitualThe SongsFew WolvesIda KudoWhoMadeWhoThe White DominosThe SongsFablThe RosaAlpha MaleIda KudoIdaKudoAuforiFloors Made Of Lava - Samsø Festival 2009The White DominosJohn AlcabeanDune Jelling FestivalJohn AlcabeanLive Johansson (Nordic String Quartet)CisserKonkhraXzibitPer VersKasper SpezFablFarveblindRebecca LouBak LindemannBak LindemannMirja KlippelWhite PonyManus BellX Teenage RebelsBenjamin Hav - BenalKewan Padre - Dansk Melodi Grand Prix 2012The SongsKaliber4PRO

  • FOLLOW YOUR FAVORITE ARTIST!
    Subscribe now !