Humaidan rører på sig

Humaidan rører på sig

Ny video:

Hvem er Kristian Humaidan, Okt 2016..?

Han er far til fire og bonderøv-aspirant med kartofler i kælderen til resten af vinteren.
Han er nysgerrig; for hvad ér egentlig meningen med det hele?
Han er glad: Taknemmelig for at være hvor han er og med brændende lyst til at fortsætte rejsen mod større indsigt i hvad det vil sige at være menneske. Eller, i hvert fald hvad det vil sige at være Kristian.
Han er rapper, komponist, producer og fritids-salmedigter.
Han er træt om aftenen efter sidste tandbørstning, og næsten ligeså træt om morgenen, når første barn (typisk den ene af tvillingerne på 4) sørger for at familien kommer ud af sengen.
Han har med sin hustru skabt “Huset Humaidan”, en lille virksomhed, som udbyder camps til unge, der har det svært. På de camps, hjælper han deltagerne med at lave deres egen musik og tekst. Han hjælper dem med at opleve succes. Opleve, at de kan langt mere, end de gik, og troede.
Han er bekymret: Verden brænder, og vor tids civilisation rives over på midten. Mennesker drages mod to poler. Lyset og mørket. Angsten for ikke at have tilstrækkeligt siver ind, og sætter sig fast i hjerter og i tanker. Når først den sidder der, og gnaver, er det svært ikke at komme til at gå mørkets ærinde.
Han ønsker sig inderligt at kunne forblive i tilliden til, at der altid er nok til os allesammen.

Hvad har det gjort ved en hærdet rapmusiker at flytte til Ærø,Være husbonde,far til fire og se sig omgivet af uspoleret natur?

Ja der er i hvert fald sket sindssygt meget siden jeg stod med Yepha og greb mikrofonen “Hver dag”. Jeg oplever verden og livet på en helt anden måde og igennem et helt andet værdisæt. Jeg er jo blevet sådan lidt mere voksen, for faen. At flytte til Ærø og købe et hus herovre – helt ude på landet med jord og strand og hav – er en del af den proces, og har også i sig selv accellereret den ud/indvikling, afhængig af hvorfra man anskuer det.

Med forældrerollen kommer jo en hulens masse undervisning. Hold nu k*ft hvor jeg synes, jeg har lært meget de sidste 7 år, og der er stadig meget mere på vej. Tålmodighed eksempelvis. Evnen til at beherske sine følelser, så de ikke løber af med én, når man for 120. gang har bedt nogen stoppe med at gøre den samme, irriterende ting.

Min familie og jeg har nok tilstræbt et liv, hvor vi egentlig vælger en hel del fra. Der er noget betryggende i ikke altid at være i højeste gear med 140 i timen. Så længe man er deroppe, orienterer man sig selvsagt udad hele tiden. Jeg tror på vekselvirkningen imellem at skue ud i verden og skue ind i sig selv. Når færgen herovre er sejlet, ja, så kan man altså ikke komme så mange andre steder hen. Det er som om, der bliver kappet en mental motorvej mod København, Berlin, New York. Og så er man sådan set bare lige her lige nu. Og lige her (på Ærø) er der mere natur. Det er bestemt ikke fordi jeg mener. alle skal flytte til Ærø (det er der slet ikke plads til), men for os har det været en rigtig sund beslutning.

Det har været en stor berigelse at komme tættere på naturen og dens cykler. Udvidelse og sammentrækning, årstiderne. Det er helt basalt. Grundlæggende. For mig styrker det følelsen af, at alt hænger sammen. At vi skal passe på hinanden og vores planet. Mine børn skal ikke vokse op som slaver af uhæmmet forbrug. De skal forstå sammenhængen. De skal have en fornemmelse af, hvor det hele kommer fra og vide at vi er helt og holdent afhængige af, at vores planet har det godt.

Hvad er de tre stærkeste ord du kan forbinde med den nye single “Massiv”..?

Grundvoldens Utæmmede Urkraft

Var det vigtigt for dig at have rå natur i den nye video?

Vi skød videoen langt oppe i de svenske skove i sommer. Min far har en ødegård 8 timers kørsel fra København (11 fra Ærø), og der er grusvej de sidste 25 km. Så det er sådan ret langt ude i skoven. Videoen er simpel, og skal fortælle historien om det civiliserede menneskes søgen tilbage mod den kraft, der findes i naturen.

Det ser lovende ud i forhold til den kommende Ep “Nord”
-Hvad har været inspirationskilder i den proces?

Tak. Og: naturen og min personlige søgen efter svar på de eksistentielle spørgsmål.

Findes der et nyere dansk klassisk raptrack,som du er vild med?

Jeg synes, at Torden og Lynild (Trepac og Melankolia) med deres album Sky til jord, har ramt et meget poetisk (og dystert) udtryk. Jeg er vild med beskrivelserne af samlebåndssamfundsnormen “Undermennesker”, og synes virkelig, der bliver leveret på den lyriske konto. “Tilbagetog” er en killer åbning.

Hvad kan vi forvente os af den kommende EP..?

Den bliver en bjergvandring tilbage mod udgangspunktet. Krystalklar morgenluft, kølig granit og mægtige fyrretræer.

Følg Kristian Humaidan her: https://www.facebook.com/khumaidan/

Foto: Camilla Jørvad Knudsen

Jawbreak Joe

Muzeek

Posted in Interviews, Udvalgte musik nyheder
mini_mba

Minuttet før Manegen

Few WolvesThe RitualXzibitThe RosaMagermaynPer VersThe White DominosHonkyThe SongsThe SongsFarveblind4PROBak LindemannManus BellNovemberDecemberVictor Lausten - HoohaThe SongsBak LindemannLukas Graham - ForumFablPelle Peter Jensen lige før tæppet falder på CosmopolThe RitualIda KudoFew WolvesWhoMadeWhoFarveblindFloors Made Of Lava - Samsø Festival 2009Mirja KlippelKewan Padre - Dansk Melodi Grand Prix 2012Benjamin Hav - BenalMirja KlippelIda KudoCisserPilfingerDune Jelling FestivalIda KudoLive Johansson (Nordic String Quartet)Rebecca LouX Teenage RebelsAuforiEzi Cut <span>by FOTOGRAF: RONNIE BOYKINS JR.</span>John AlcabeanIdaKudoWhite PonyIda KudoFablJohn AlcabeanMambe DanoKasper SpezIda KudoMontiKaliberAlpha MaleMund De CarloFarveblindRebecca LouCisserFablAlpha MaleMambe DanoRebecca LouThe White DominosJohn AlcabeanJærv - Ideal BarKonkhra

  • FOLLOW YOUR FAVORITE ARTIST!
    Subscribe now !