Hvad hører Frederik Dirks Gottlieb?

Hvad hører Frederik Dirks Gottlieb?

I denne tid hvor tv-serier rangerer højere end den gængse biografpremiere, har vi taget en snak med et orakel på netop det område.
Frederik Dirks Gottlieb fra Serieland fortæller lidt om musikken i hans liv.

Hvilken serie har i dine ører den bedste musik..?

Uha den er svær. Generelt stiger kvalitetsniveauet inden for serier meget for tiden og de dygtigste filmfolk skelner ikke længere mellem film og tv på samme måde som de plejede at gøre. Jeg synes at Stranger Things som er relativt ny på Netflix har et enormt helstøbt soundtrack der fanger den nostalgiske 80’er-ånd helt perfekt. Lige fra den horror-inspirerede synth-intro til valget af populærmusik fra den beskrevne tidsperiode såsom The Smiths, David Bowie og New Order.

I hvilken film synes du at musik har en betydning for handlingen..?

Den første film jeg kommer til at tænke på er A Clockwork Orange hvor den iskolde, elektroniske musik fører os helt ind i hovedet på psykopaten Alex samt den dystopiske fremtid som præsenteres i filmen. Den musik får det altid til at løbe koldt ned af ryggen på mig. Generelt var Stanley Kubric en mester når det kom til filmmusik hvilket 2001: A Space Odyssey også er et godt eksempel på med genialt brug af flere af komponisten Johan Strauss’ episke mesterværker til at illustrere menneskets konstante evolution og indre kamp. Selvfølgelig har Quentin Tarantino også formået at gøre film-soundtracket relevant igen med geniale sangvalg som afspejler filmenes fortællinger.

Hvad lytter du personligt mest til i disse dage…?

Jeg er en gammel hiphop-dreng så den står på nye plader fra Schoolboy Q, Logic og til nøds Drake som jeg har et blødt punkt for på trods af at jeg var mange år om at indrømme for mig selv, at jeg inderst inde er fan. Jeg er også vild med det nye Beyoncé-album som er underholdende og catchy fra start til slut, det nye Frank Ocean-album er fedt og så er jeg aldrig rigtig kommet videre fra Freddie Gibbs of Madlib-pladen Pinata. Jeg har også et blødt punkt for både bluegrass fra 1960’erne og skramlet, simpel rockmusik hvor jeg er kæmpefan af The Growlers der får mig til at glemme at jeg ikke bor i Californien men derimod kolde Danmark.


Bruger du musik til faste rutiner i dagligdagen?

Ja, jeg hører altid musik på farten. Jeg kan vitterligt ikke gå nogen steder uden musik i ørerne. Det er også det eneste jeg kan høre når jeg arbejder. Hvis jeg skal skrive manuskript til et radio- eller tv-program så er det essentielt at min hjerne kan slå fra og blive inspireret af musik. Her kan jeg høre alt fra klassisk musik til plastikagtig popmusik.

Hvem så du sidste gang du var til koncert?

Det må næsten være Beyoncé i Parken. Det var en ret vild oplevelse og jeg var især enormt spændt på at se om hun kunne fylde parken ud med sin personlighed og vokal. Det må man sige at hun kunne, og det var fascinerende at se hvor inspirerede folk er af hende som et symbol på mere end bare catchy ørehængere.

Hvem ville du gerne opleve live?

Jeg har efterhånden set alle mine nulevende favorit-rappere live, så jeg tror at valget må falde på enten en intimkoncert med Al Green eller en stadionkoncert med et genforenet Guns n’ Roses bare for at kunne skråle med på hele deres bagkatalog. Hvis jeg kunne bringe folk tilbage til livet så ville det være enten Notorious BIG eller den mest fantastiske popstjerne nogensinde, Michael Jackson.

Hvad render du ellers og roder med for tiden..?

Jeg laver både mit radioprogram Stream Team på Radio24syv og mit TV-program Serieland på TV2 Play. Vi går også og gør os klar til at følge Emmy-uddelingen live den 18. september da den prisuddeling på mange måder føles mere relevant nu om dage end Oscar-showet gør.

Jawbreak Joe

Muzeek

Posted in Interviews, Udvalgte musik nyheder
mini_mba

Minuttet før Manegen

Jærv - Ideal BarFarveblindMambe DanoMambe DanoCisserIda Kudo4PROFablIda KudoMirja KlippelNovemberDecemberBak LindemannPilfingerFarveblindCisserJohn AlcabeanIda KudoKonkhraMagermaynRebecca LouThe White DominosMontiThe White DominosThe SongsKewan Padre - Dansk Melodi Grand Prix 2012Ezi Cut <span>by FOTOGRAF: RONNIE BOYKINS JR.</span>HonkyFew WolvesMund De CarloFablPer VersThe RitualThe RosaManus BellThe RitualJohn AlcabeanRebecca LouX Teenage RebelsAuforiRebecca LouDune Jelling FestivalPelle Peter Jensen lige før tæppet falder på CosmopolXzibitFew WolvesJohn AlcabeanLive Johansson (Nordic String Quartet)Ida KudoAlpha MaleBak LindemannFablIda KudoBenjamin Hav - BenalLukas Graham - ForumFloors Made Of Lava - Samsø Festival 2009Alpha MaleWhoMadeWhoWhite PonyIdaKudoThe SongsKasper SpezKaliberFarveblindVictor Lausten - HoohaThe SongsMirja Klippel

  • FOLLOW YOUR FAVORITE ARTIST!
    Subscribe now !