Hvad hører Kenneth K..?

Hvad hører Kenneth K..?

Musikquizzen på Dr P3 har siden 2006 haft Kenneth K som ankermand.
Programmet som søndag efter søndag underholder og i enkelte humanitære situationer bevæger nationen, må efterhånden siges at være et nationalklenodie.
Men hvad render manden egentlig selv og lytter til?
Vi har nappet en snak med Kenneth om musikken i hans privatliv.

Når man som dig arbejder så intenst med musik.. Er der så tidspunkter hvor du SLET ikke vil høre noget..?

Ja, for pokker og svaret er… under sex! Jeg forstår ikke folk der har yndlingsnumre eller deciderede playlister til den slags. Der skal ikke musik til. Sluk det.

Kan du nævne et nummer som både fungerer mandag morgen i frostbidt slud, og lørdag nat på en lun cocktailbar..?

Minds of 99 med “Hjertet følger med”. Den sang indeholder en energi, som jeg knuselsker, og at løfte låget til den glæde en trist mandag morgen vil være genialt. Og jeg ville snildt kunne nyde en velkomponeret cocktail til den også.

Hvad er det fedeste du har opdaget af musik i 2017..?

De første tyve dage af året har ikke givet mig det store. Starten af januar er altid en stille tid med nye navne, men jeg glæder mig til at høre mere fra Off Bloom. Første single “Love To Hate It” var decideret stærkt, så det bliver spændende at se, om de kan holde kadancen.

Hvis du kunne bestemme tre af de øverste navne på Roskildeplakaten..
-Hvem skulle det så være..
?

Taylor Swift, Foo Fighters og Billy Joel. Foo Fighters kommer i år, så det er helt perfekt, men når jeg nævner dem, så er det fordi det er DEN der store fadølsfest for mig. Det var en top aften sidst de spillede på Orange, og jeg tør godt melde mig under fanerne hos Hr. Grohl & Co.

Taylor ville være det store popnavn, der kunne samle pladsen, og så ville jeg elske at høre Billy Joel spille Piano Man. Det ville være en hyldest til en fantastisk sangskriver, der får alt for lidt respekt. Hele hans 70’er periode er jo GULD, og der er jo en vis tradition for et ældre navn på plakaten, og det måtte gerne være Billy næste gang.

Hvad er den bedste koncert du har oplevet..?

Coldplay på den nu lukkede Midtfyns Festival i 2002. Det havde regnet i dagevis, så man skulle hele tiden bevæge benene for ikke at synke dybt ned i smatten foran scenen. Det er lige før bandet udgiver mesterværket “A Rush of Blood To the Head”, og hvad der kan virke underligt i dag er, at dengang blev de betegnet som et indieband. Chris Martin træder frem på scenen og siger “Wow, vi frygtede her slet ikke ville komme nogen”, og så spiller de en helt guddommelig koncert. Det var magisk!

Hvad ser du som det mest lovende danske navn i øjeblikket..?

Karl William. Jeg ved godt, at han både har vundet P3 prisen, bliver spillet flittigt og på ingen måde er ukendt, så det er måske at stramme den at decimere ham til “talent”, men han slår mig som en helt særlig artist, der har det udefinerbare ekstra, som jeg glæder mig til at se udfolde sit talent over de kommende år.

Hvad hører Kenneth K når han svinger potter og pander i køkkenet..?

Haha! Jeg hører faktisk en hel del podcasts ude i køkkenet. Det er perfekt tidspunkt at følge med i et par yndlingspodcasts, f.eks. fra FCK fanradioen, This American Life, Anders & Anders. Der står en radio ude i køkkenet, men når man arbejder med et bestemt medie, så kan man ikke længere forbruge det som andre mennesker gør. Jeg analyserer hver gang der spiller en sang i radioen eller de begynder at tale, og tænker “hvorfor sagde de det på den måde, hvorfor gjorde de dit eller dat”, så det er en skidt måde at koble af på.

Følg Musikqizzen og Kenneth K her: https://www.facebook.com/MusikquizzenP3

Foto: Kristian Sønderstrup-Granquist

Jawbreak Joe

Muzeek

Posted in Interviews, Udvalgte musik nyheder
mini_mba

Minuttet før Manegen

Victor Lausten - HoohaMund De CarloKewan Padre - Dansk Melodi Grand Prix 2012Fabl4PROLukas Graham - ForumAuforiWhoMadeWhoManus BellMirja KlippelThe SongsMagermaynPelle Peter Jensen lige før tæppet falder på CosmopolThe White DominosDune Jelling FestivalCisserXzibitFew WolvesLive Johansson (Nordic String Quartet)IdaKudoFablKaliberWhite PonyJohn AlcabeanIda KudoKasper SpezKonkhraIda KudoCisserFloors Made Of Lava - Samsø Festival 2009Alpha MaleFew WolvesThe White DominosJærv - Ideal BarJohn AlcabeanMirja KlippelRebecca LouEzi Cut <span>by FOTOGRAF: RONNIE BOYKINS JR.</span>Benjamin Hav - BenalAlpha MalePilfingerFarveblindBak LindemannJohn AlcabeanNovemberDecemberX Teenage RebelsFarveblindPer VersIda KudoBak LindemannThe SongsIda KudoFarveblindThe SongsThe RitualIda KudoHonkyMambe DanoFablRebecca LouThe RitualMontiThe RosaRebecca LouMambe Dano

  • FOLLOW YOUR FAVORITE ARTIST!
    Subscribe now !