Hvad hører Manus Bell..?

Hvad hører Manus Bell..?

Manus Bell har i kølvandet af hans sidste udgivelse Galvanize, fundet tid til en snak med os.

Har du brugt nogle bestemte skiver til at nulstille hjernen efter udgivelsen af din plade..?

Jeg har hørt en masse reggae siden udgivelsen af Galvanize. Det kan give mig indre ro som ingen anden genre. Derudover har jeg faktisk fået “læst op” på det, der er blevet udgivet det seneste stykke tid på den danske hip hop scene. Det har været en meget positiv overraskelse. Jeg er god til at lukke alt omkring mig ude og kun lytte til “det gode gamle”, men har jeg fundet ud af, at det kan være en dårlig vane efter at have opdaget, hvor meget god ny musik der er. Emil Kruse er blandt min nye favoritter.

Du er en berejst herre.. Tænker du kreative ideer på dine rejser?

Jeg bruger i høj grad rejser til at få samlet tankerne, og samtidigt få udvidet horisonten. Jeg elsker at se og opleve så meget af den lokale kultur som muligt, når jeg rejser, så der bliver sjældent tid til at skrive. Men jeg er altid en sprængfarlig rimbombe, når jeg kommer hjem igen, proppet med nye indtryk. Det er lidt sjovt, men det er som om, at jeg får en større forståelse for mit eget hjem og vores samfund, jo længere væk jeg er.

Hvor finder du ellers inspiration til din musik..?

Jeg tager udgangspunkt i det, jeg læser og hører i min hverdag, oftest vedrørende politiske emner. Følelsen af indignation er min største motivation til at skrive. Så det er typisk ret tunge emner som ulighed, krig, (u)retfærdighed og revolution, jeg arbejder med. Blandt andre er Information og Al Jazeera ret gode til at få tankerne til at trille.

Hvilke film har inspireret dig? (ikke nødvendigvis direkte til at lave musik…bare stemningsmæssigt)

Jeg ser oftest dokumentarfilm eller serier, men der er selvfølgelig klassikerne som The Godfather, Blood In Blood Out og Goodfellas som gjorde stort indtryk, da jeg var yngre. Dog er det som om, at interessen for gangster-konceptet er faldet med alderen. Den film der har gjort størst indtryk på mig i 2016 er ’13th’, som er en dokumentar om fængselssystemet i USA.

Hvad er det fedeste musik du har opdaget i 2017..?

Hindi Zahra er nok det, jeg har hørt mest siden årsskiftet. I starten af januar gik min kæreste og jeg en tur i den marrokanske kystby Essaouira, hvor vi kom forbi en musikbutik. Min kæreste stoppede op og blev med det samme rørt af musikken, der spillede fra butikken, og vi fløj ind og købte CD’en, som viste sig at være Hindi Zahra’s ’Handmade’. Hendes musik kan beskrives som en blanding af José Gonzalez og Erykah Badu. Meget hypnotiserende og intet mindre end fantastisk!


Hvilke danske numre har betydet noget for dig omkring årsskiftet..?

Benals plade ‘Nu’ som udkom tidligt sidste år er det, der har fået ultimativt flest plays herfra. Jeg føler, at de kan noget, som ingen andre kan, og deres lydunivers har virkelig fået greb om mig. Det nummer som har rørt mig mest omkring årsskiftet har været L.O.C.s ‘Husk’, som jeg synes har en helt fantastisk tekst og melodi. Rap Godt II af Mund de Carlo er klart det, der har imponeret mig mest på den danske musikscene. Derudover har jeg spillet Binærs album ‘Umage’ mindst et par gange om ugen, siden den udkom. Allesammen er på hver sin måde store inspirationskilder til musik, jeg gerne vil lave i fremtiden.

Hvilke numre har levet længst på din playliste?

Uncommon Valor af Jedi Mind Tricks feat. R.A. The Rugged Man

The 3rd World af Immortal Technique

Jazz af Mick Jenkins

Men det nummer, der har været med mig ca. hver dag siden barnsben er Jammin’ af Bob Marley.

Hvilken kunstner ude i verden ville du aller helst samarbejde med..?

Ha! DJ Premier… Ingen tvivl der!

Husk at du kan følge Manus Bell på fjæsen https://www.facebook.com/ManusBellOfficial

Jawbreak Joe

Muzeek

Posted in Interviews, Udvalgte musik nyheder
mini_mba

Minuttet før Manegen

IdaKudoRebecca LouHonkyJohn AlcabeanMagermaynKaliberJohn AlcabeanFarveblindFarveblindMirja KlippelBenjamin Hav - BenalFarveblindThe SongsEzi Cut <span>by FOTOGRAF: RONNIE BOYKINS JR.</span>Ida KudoJærv - Ideal BarMund De CarloPelle Peter Jensen lige før tæppet falder på CosmopolNovemberDecemberAuforiCisserLukas Graham - ForumXzibitMontiIda KudoBak LindemannMambe DanoThe White DominosPilfingerJohn AlcabeanRebecca LouX Teenage RebelsWhoMadeWhoFloors Made Of Lava - Samsø Festival 2009White PonyThe RosaFew WolvesCisserMirja KlippelManus BellPer VersBak LindemannRebecca LouThe SongsThe RitualVictor Lausten - HoohaFablThe SongsFablFablLive Johansson (Nordic String Quartet)The RitualFew WolvesAlpha MaleIda KudoAlpha MaleMambe Dano4PROKewan Padre - Dansk Melodi Grand Prix 2012Ida KudoKasper SpezThe White DominosIda KudoKonkhraDune Jelling Festival

  • FOLLOW YOUR FAVORITE ARTIST!
    Subscribe now !