Interview – Hymns From Nineveh

Interview – Hymns From Nineveh

Ud af de petroleumsblå luftlag dukkede Hymns From Nineveh pludselig op i størstedelen af landets indbyggeres paratviden i 2011.
Albummet som også lystrede navnet “Hymns From Nineveh” dansede sig direkte ind på albumchartens førsteplads, prominente scener på Roskilde Festival, Spot og Smukfest blev behørigt indtaget og Gaffa udråbte pladen til at være årets album.
Da skæringen “A Kid On The Beach” så nappede Ugens Uundgåelige på P3 var navnet fastslået med syvtommer søm.
Nu har Hymns udsendt den nye single og video “Wonderful Winter Morning” , og vi har taget en sludder med frontmand Jonas Petersen.

Hej Jonas.
Tillykke med den nye single, den er ret forrygende.
Hvis dette værk skulle komme fra en dansk lejr så kunne det nærmest kun være fra Hymns-Campen.
“Wonderful Winter Morning” virker som soundtracket til de der rare vintermorgener med frostklar himmel, solskin og frisk luft i lungerne.


TAK :)!​

Hvad ville den idéelle vintermorgen indeholde hvis det stod til dig??
​Der skal ikke så meget til at gøre min vintermorgen ideel, men den må gerne være fyldt af kaffe, sol og ro – der må gerne være sne og frost, men vigtigst af alt, skal der være sol. Jeg kan generelt godt li’ morgener, men ​mit humør har tendens til at være ret vejrafhængigt, og de der mørkegrå skandinaviske morgener gør mig i længden traurig og træg, men de som er solbeskinnede, gør mig intuitivt glad og upbeat.
Et af mine nytårsforsætter for i år er, at jeg gerne vil leve mere i den analoge verden, forstået på den måde, at jeg gerne vil afdigitalisere min hverdag lidt. Jeg prøver derfor at opretholde et morgenritual, hvor jeg står op, drikker kaffe og skriver lidt i en Moleskine-bog, inden den digitale hverdag ruller af sted med sin urolige flod af mails og nyheder om hele verdens randomiserede tilstand. Det er et roligt fixpunkt, som for tiden er med til at gøre mine morgener fine og gode.

Er vinteren ligefrem din foretrukne årstid, eller er det mere et momentært glædesudbrud..?
​Hver årstid har sin særegne skønhed, synes jeg, og jeg sætter pris på at leve et sted, hvor årets cyklus er synlig og mærkbar. Men for mig er vinteren er en længselstid​ – det er noget af det hårde ved den, men også noget af det skønne. Jeg kan længes intenst efter lysets og forårets komme, naturens vældige genopstandelse. Kulden og mørket kan synes fjendtligt, og jeg har som sagt tendens til at blive påvirket af mørket, men så har jeg længslen og længslen får mig til at værdsætte det, som nu engang er skønt ved vinteren. Det er noget af den dobbelthed, jeg prøver at skrive frem i Wonderful Winter Morning – vinteren er også tabets tid, men tabets konsekvens, ud over sorgen over tabet er, at det får mig til at glæde mig over det, som jeg endnu ikke har mistet. Det at skrive en sang om en vidunderlig vintermorgen er jo også en måde at trodse mørket på – det udtrykker en vilje til ikke at bukke under for mørket, uden at fortrænge eller negligere det.

Hvor i København synes du man finder det smukkeste vinter-scenarie?
Utterslev Mose er et all time favoritsted, uanset årstid.


Hymns From Nineveh udgiver albummet Sunday Music i slutningen af Februar.
-Hvad kan vi forvente os af den plade?

Nærvær, fremdrift, lys, strygere, kor, afrika-inspirerede elementer og 10 sange som hviler i, at de ikke skal præstere andet end at være sig selv.

Du har sammenlignet noget så simpelt som en gåtur med et lyst syn på livet..Og i ​April tager I på Danmarks-tour.
-Er en turne ligeledes en udvidet udgave af gåturen..?

Det er fantastisk at være på tour. Jeg elsker det. Det er meget meningsfyldt, synes jeg – det, at mennesker samles i et rum omkring musik, er en vanvittig smuk handling, som der ligger en meget stor livsytring gemt i.

Følg Hymns From Nineveh her:
https://www.facebook.com/HymnsFromNineveh/?fref=ts

Fotograf : David Milo Davidson

Jawbreak Joe

Muzeek

Posted in Interviews, Udvalgte musik nyheder
mini_mba

Minuttet før Manegen

WhoMadeWhoIda KudoFloors Made Of Lava - Samsø Festival 2009Jærv - Ideal BarX Teenage RebelsMirja KlippelMirja KlippelAlpha MaleIda KudoLive Johansson (Nordic String Quartet)Few WolvesPer VersKasper SpezIdaKudoLukas Graham - ForumBak LindemannJohn AlcabeanPelle Peter Jensen lige før tæppet falder på CosmopolXzibitThe RosaWhite PonyRebecca LouFablNovemberDecemberThe SongsBak LindemannManus BellMambe DanoMambe DanoAlpha MaleMontiDune Jelling FestivalAuforiIda KudoHonkyIda Kudo4PROKewan Padre - Dansk Melodi Grand Prix 2012John AlcabeanCisserCisserThe RitualMund De CarloThe White DominosIda KudoEzi Cut <span>by FOTOGRAF: RONNIE BOYKINS JR.</span>FarveblindVictor Lausten - HoohaFew WolvesBenjamin Hav - BenalRebecca LouFarveblindKaliberPilfingerThe RitualFablFablMagermaynThe SongsRebecca LouThe SongsThe White DominosJohn AlcabeanFarveblindKonkhra

  • FOLLOW YOUR FAVORITE ARTIST!
    Subscribe now !