Kalle B om BørnefestiBAL

Kalle B om BørnefestiBAL

Kalle B er nok vor tids mest spraglede eventmager og multitalent. Både børn og voksne nyder godt af hans mange kulturelle udsving og planerne er fortsat mange.
Med al tænkelig respekt og hyldest i stemmen kunne vi kalde ham den nye Jacob Haugaard.
Kæmpehittet BørnefestiBAL er lige om hjørnet og vi har taget en snak med ham om årets børnebrag.

Hey Kalle, Hvad er overskriften for årets BørneFestiBAL..?

Jeg synes faktisk at vores nominering i AOKs Byens Bedste for børn siger det meget godt… Forestil dig Roskilde Festival med masser af glade mennesker der fester til fed musik. Byt så alle festivaldeltagere ud med glade unger – så har du BørnefestiBal. På rekordtid er BørnefestiBal blevet en gigasucces med mange tusinde deltagere. Så altså sjov, leg, musik og bevægelse.

Hvad startede ideen om at lave den her spraglede hyldest til alle vores unger..?

Jeg lavede et event sammen med Børn i Byen en kold januar dag i 2014, der blev en kæmpe succes. Derfor gik jeg rundt i maj måned i 2014 og tænkte hvorfor man egentlig ikke lavede en dag i børnenes tegn tidligt på sommeren. Jeg holdte derfor indledende møder med Kommunen, og begyndte at finde sponsors. Det viste sig at der var et hul på festivalmarkedet, da der måske gennem dagen d. 23.maj 2015 kom over 10.000 gæster, hvilket må siges at være en pæn succes for en helt ny gratis festival.

Hvad har i af musikalske oplevelser til os i år?

> Der er rigtig meget godt på programmet og glæder mig da personlig selv til at se Cisilia, da jeg ved hun leverer en fest, men også Katrine Bille er jeg stor fan af, men faktisk glæder jeg mig lige så meget til at se hvordan nogen af de nye tiltag som bl.a. perleværksted m.m. kommer til at gå 🙂

I har valgt at indføre entre… Hvad er grunden til det?

Da jeg lavede BørnefestiBAL i 2015, var arrangementet gratis, og jeg håbede på at jeg kunne få folk til at købe en masse mad og drikkevarer på pladsen. Men det blev desværre langt fra det niveau jeg havde budgetteret med, og derfor valgte jeg at sige, ok en halvtredser kan de fleste nok godt finde for at komme med, når der er så meget larm og gøgl, og en goodiebag til de første 2000 i hver by.

Hvem fandt på det fantastiske koncept at ungerne skulle have lov til at overtegne en splinterny bil med sprittusch..?

Jeg havde et møde med Volkswagen og kom på idéen om at de skulle stille en bil op børnene kunne male på, det er jo noget af det mest ulovlige tror jeg, man som barn kan komme på. Derfor synes jeg det var sååååå oplagt at prøve det af, og faktisk blev det også så stor en gimmick at bilen kørte rundt overmalet mange måneder efter, og at de overvejede at lave en speciel BørnefestiBAL bil.

Hvad er styrkerne på de tre lokationer for årets BørnefestiBAL?

Østre Anlæg, København: det er her der er størst potentiale, da mange mennesker har hørt om det el. deltaget sidste år, og der bor jo også flest mennesker i Kbh, derfor bliver det nok størst her.
Munke Mose,Odense: En fantastisk legeplads der ligger lige op ad vores område
Vennelystparken,Aarhus: en idyllisk næsten glemt og overset oase i Århus, jeg også tidligere har produceret Stella Polaris i, og derudover er det også det “nemmeste” sted rent produktionsmæssigt.

Hvad kommer der af velduftende boder i år..?

Vi har et mega fint samarbejde med Kødbyens Mad og Marked og de kommer med en masse lækre foodtrucks, bl.a. har de Ugood som tryller afrikanske lækkerier frem, Yoburger som laver små bløde burgere, Gyozabar’s sprøde japanske dumplings og Mads og Mikkels lune pandekager. Dertil er der popcorn i massevis, juice, slik og sodavand

Historien om Kalle B:

I folkeskoleperioden fik den unge fyr stor interesse for musikken og startede bl.a. første band med den i dag verdenskendte Tina Dickow. Det var også i disse år eventmageren blev født i ham gennem de mange fester, han arrangerede.

I 1996, efter endt gymnasium, var navnet Kalle B blevet hans kaldenavn og han udformede sit eget personlige visitkort: Kalle B cand. alt. Med en tro på at alt er muligt, og man kan vende alt til noget interessant og spændende gik starten på at finde noget at rive i. Efter 14 dage med spontane besøg på alle typer virksomheder og butikker sad han med et job som opvasker på diskotek, telefonsælger, udstiller for Mölnlycke (opstillinger af Libresse bind, m.m. i dagligvarer butikker osv.), DJ og plakatopsætter på GAFFA A/S.

Kalle fortsætter:

I dag, er næsten 20 års GAFFA epoke netop afsluttet, hvor jeg sad som salgs og marketingchef på GAFFA, og det var igennem de mange kontakter og større og større netværk at jeg sidestillende med mit fuldtidsjob i mediehuset også formede mine egne børn i fritiden.

Jeg er på 18.år CEO – eller som der står på visitkortet, Head Of Love – og 50% ejer af verdens største chill-out musikfestival, Stella Polaris, med over 100.000 publikummer i 4-5 byer de første 2 weekender i august i Danmark. En festival med 8 i ledergruppen og over 250 engagerede frivillige og lønnede personer. Tilbage i maj 2011 vandt jeg som første dansker en iværksætterpris for netop denne festival, og mine store events Night Music Gallery på Statens Museum for Kunst, via British Council Young Creative Entrepreneur 2011.

Derudover har jeg rigtig stor succes med børnepladerne, Pippelipop og Pippelipop 2. Jeg er ikke sanger, men synes, der er så meget dårligt børnemusik og lavede derfor mit eget bud på en ny Åh Abe. Grundet mine mange kontakter i den danske musikbranche, var jeg så heldig, at mange store danske stjerner havde lyst til at medvirke på pladen – bare fordi de syntes om konceptet. Med udgivelsen af Pippelipop oprettede jeg samtidig selskabet Bastyk Musik ApS (har altid kaldt min søn for bastyk). Hvor jeg selv har varetaget alt produktion, markedsføring, kontrakter med medvirkede, salg osv. Det lykkedes mig bl.a. at komme til at spille i Go Weekend Danmark, dagen før pladen udkom, første gang jeg har sunget offentligt og så på landsdækkende tv, live.

Jeg er en ganske succesfuld “røvballe” DJ, der efterhånden har spillet til over 100 bryllupper og et hav af firmafester og receptioner, samt klubber i ind og udland, bl.a Holland, England og Ibiza.

I januar 2014 lavede jeg et stort børne event i Pumpehuset der blev udsolgt med en masse glade familier, dette gav blod på tanden og d. 23.maj 2015 lavede jeg BørnefestiBAL i Østre Anlæg. Der kom over 10.000 gæster, der havde den bedste børnedag, og arrangementet er netop blevet nomineret som Byens Bedste for Børn i AOKs årlige prisshow med overskriften “Forestil dig Roskilde Festival med masser af glade mennesker der fester til fed musik. Byt så alle festivaldeltagere ud med glade unger – så har du BørnefestiBal. På rekordtid er BørnefestiBal blevet en gigasucces med mange tusinde deltagere.”

D. 4.marts 2016 gik endnu en drengedrøm i opfyldelse da åbningen af Kalle Bodega i Studiestræde 39/Pisserenden åbnede. En moderne form for bodega, med terninger, dart og cocktail på fad, samt søndags live musik.

I januar 2016 startede jeg management firmaet Laika artist management, hvor jeg bl.a. er manager for singer songwriter og producer Mads Björn samt indiepop gruppen Helmet Compass.

Af andre projekter i 2016, er der bl.a. ”søndagshistorier” en idé jeg har lavet som skal udfylde 12 søndage med højt oplæsning i Harmoni Pavillonen i Tivoli. Jeg skal selv læse højt for børnene akkompagneret med musik i baggrunden af et af Tivolis orkestre og har dertil kurrateret 3 andre oplæsere i perioden.

Jeg lever for og tror meget på karma, ikke som en religiøs tilgang til livet, men som en måde at omgås andre mennesker – både privat men i den grad også professionelt. Jeg går derfor også ind i nye ideer og opfindelser med en tilgang, der handler om næstekærlighed. Et princip der for mig, har vist sig at være meget mere værd og resultatgivende end den meget følelseskolde approach, man ofte oplever i forretningssammenhænge. Senest har jeg fremlagt en idé omkring etablering af indendørs legepladser i de nedlagte kirker i København. En sag flere medier allerede har dækket, og hvor jeg har fået opbakning fra flere højtplacerede lokalpolitikere fra begge fløje, blandt andre Københavns kulturborgmester.

Mit mantra for succes er konstant udvidelse af mit netværk og har allerede i en alder af 39år nået store mål og opnået international anerkendelse for mine projekter, lederegenskaber og ikke mindst min meget kulørte tilgang til tingene, der har gjort, at jeg den dag i dag i manges øjne er blevet et brand.

Kalle B

11753720_10153055176647816_6756766545159606304_n

Følg BørnefestiBAL her:

https://www.facebook.com/events/1733683600195645/

Jawbreak Joe

Muzeek

Posted in Interviews, Udvalgte musik nyheder
mini_mba

Minuttet før Manegen

Mirja KlippelJohn AlcabeanMirja KlippelLive Johansson (Nordic String Quartet)CisserJærv - Ideal BarJohn AlcabeanFablThe SongsPelle Peter Jensen lige før tæppet falder på CosmopolAlpha MaleFew WolvesFarveblindFew WolvesRebecca LouThe White DominosRebecca LouKasper SpezDune Jelling FestivalThe SongsMambe DanoIda KudoAuforiKonkhraManus BellPer VersKaliberIda KudoFarveblindJohn AlcabeanMontiKewan Padre - Dansk Melodi Grand Prix 2012Floors Made Of Lava - Samsø Festival 2009WhoMadeWhoIda Kudo4PRONovemberDecemberVictor Lausten - HoohaBak LindemannThe White DominosHonkyIda KudoFablRebecca LouBenjamin Hav - BenalLukas Graham - ForumWhite PonyX Teenage RebelsThe RosaIdaKudoThe RitualIda KudoThe RitualMund De CarloEzi Cut <span>by FOTOGRAF: RONNIE BOYKINS JR.</span>MagermaynXzibitBak LindemannCisserPilfingerFablThe SongsFarveblindAlpha MaleMambe Dano

  • FOLLOW YOUR FAVORITE ARTIST!
    Subscribe now !