Naja Rosas New York

Naja Rosas New York

Hej Naja.. Vi har længe fulgt dine billedeupdates fra New York.
-Hvor er det du bor..?

Jeg bor i BedStuy, Brooklyn med min kæreste Anders. Der har jeg boet i de sidste 10 år, og jeg elsker det. Et virkeligt autentisk kvarter med kæmpe mangfoldighed, historie og en masse musik. Det er ufattelig inspirerende at møde mennesker fra så mange forskellige kulturer der blander sig med hinanden og bliver til alt det fede Brooklyn er.
Der er f.eks den Puerto Ricanske familie nede af gaden hvor 4 generationer hænger ud sammen ude på gaden foran deres hus, spiller domino, blaster høj musik, danser og inviterer én ind på en lille sjus rom fra forskellige steder i Caribien hvor vores lokale postmand Jorgi får gaver fra når beboerne har været hjemme og runde i varmen. Jorgi hedder også Rosa og han synes at vi nok må være i familie, og synes også lidt jeg ligner hans niece i Puerto Rico. Haha. Han har også delt vores musik flittigt ud på blokken, så alle nu ved hvem vi er og jeg skal synge hver gang der er block party. Det er så super fedt og sjovt.
Og så er der selvfølgelig hele den afro amerikanske kultur, og musikken – hip hoppen, R’n’ B’en og Gospelen – der blaster fra bilerne og baggårdene og Jay-Z der er opvokset i kvarteret, så man kan få en Jay-Z special nede i den lokale Crown Fried Chicken: 15 chicken wings for $19.99, that’s the Jay-Z special, og så med et ældgammelt billede af Jay-Z der står arm i arm med ejeren. Den lokale helt 🙂
Så er der gamle Papa Joe der bød os velkommen til blokken da vi flyttede ind i vores seneste lejlighed. Han går i pin striped suits og må være 90 år gammel, med store firkantede briller og en slick panama hat let på skrå. Han har boet på vores blok i over 60 år, og hvis man har nogle problemer eller har brug for noget så skal man bare komme til Papa Joe… Og jeg kunne jo egentlig blive ved. Så mange historier, så meget kultur, råt for usødet, nyt og gammelt, farverigt og sprudlende og alting blander sammen i én stor pærevælling. Det gør at vi alle vokser og kan lære så meget af hinanden og hinandens kulturer. Det er en meget vigtig ting og jeg synes vi alle skal huske det istedet for at lukke af for hinanden, for hvor ville det hele være kedeligt hvis vi alle bare lignede hinanden.

Har du boet flere steder derovre??

Ja! I New York har jeg haft afstikkere til både Harlem, Lower Eastside, Clinton Hill og forskellige andre steder i Brooklyn.
Før New York boede jeg 7 år i Los Angeles, det elskede jeg også, specielt i de første par år, men jeg blev træt af at sidde i en bil konstant, og den til tider lidt overfladiske kultur der kan herske i Hollywood.
Der har jeg altid været helt forelsket i N.Y. og vidste fra første gang jeg var i byen som 15 årig at jeg en dag bare måtte flytte dertil. Men da mine forældre så en dag flyttede til LA, så fulgte jeg med, og det blev da også til nogle gode år i City Of Angels før jeg tog springet videre til NY.
Jeg har også boet on and off i Puerto Rico hvor min forældre flyttede til efter Los Angeles, og jeg har stadig et stærkt forhold til øen, hvor min far døde for snart 10 år siden. Det er en meget speciel lille ø. Magisk og spændende. En rigtig lille pirat ø, og jeg elsker at besøge den specielt i vinteren når NY bliver for bidende kold.

Hvis man har oplevet diverse turistfælder og traditionelle steder i New York, kan du så anbefale et par gode spots..?

Oh My- Don’t get me started hehe 🙂 Folk der kender mig og Anders ved at de ikke skal spørge om tips, med mindre de vil have en liste så lang at de bare bliver forvirrede i stedet for. Der er jo så mange fantastiske steder i den by, det er overvældende! Men et par steder (eller 3) jeg kan anbefale er:

The Islands – Jamaicansk spisested i Crown Heights Brooklyn. Meget autentisk lille hul i væggen, hvor to Jamaicanske søstre laver maden nede i det lille bitte køkken. Deres Jerk Chicken og Calypso Shrimp er fantastisk! BYOB (Bring your own booze)
Pst. Det er et rigtigt lille hemmeligt sted, så sig det ikke til nogen…Haha

Habana Outpost – Caribisk spisested i Fort Greene Brooklyn, kun åben i sommer halvåret! Mega hyggeligt mexicansk/caribisk sted med en meget lokal Brooklyn vibe. Prøv deres grilled corn – To die for! Og så har de film aften hver søndag, hvor de projekterer film op på husgavlen. Film som Coming To America og Do The Right Thing etc, og det er ret sjovt at sidde der blandt alle Brooklynitesne som flipper helt over de legendariske klassikere.

Ellers kan man prøve deres “søster restaurant” Café Habana i Nolita på Manhattan. Også et skønt sted – og de har også de grillede majs 🙂

Saraghina, Bedstuy, Brooklyn! Fantastisk pizza og god brunch!

Bar Lunatico, Bedstuy, Brooklyn. Fedt lille lokalt live musik sted i Bedstuy. Ligger lige over for Saraghina, så man kan slå de to ting sammen på en aften.Rigtig gode cocktails og fede bands!

Peaches Hothouse, Bedstuy Brooklyn. Bedste Fried Chicken! Og den er Spicy!

Lovers Rock. Fed Bar som ligger lige ved siden af Peaches Hothouse. Rigtig fede DJ’s!

Tacombi, Nolita, Manhattan. Rigtig gode tacos! Og god hjemmelavet hotsauce! Fantasisk indretning!

Studio 151 og Nublu, East Village! Samme ejer, to fede steder. Studio 151 fed bar og kommende spillested og fede DJ’s. Nublu: legendarisk spillested i Lower Eastside hvor vi også har spillet meget.

Nå nu kører det jo, jeg må hellere stoppe her 😉

Udsigten fra din rooftop terrasse ser ud til at være ret magisk.. Er den inspiration for dit musikalske univers..?

Ja helt klart. Jeg elsker min rooftop! Og ikke mindst udsigten! Og så lyden fra gaden der sniger sig op. Mr. Softee, den lokale ice cream truck der kommer forbi hver eftermiddag og spiller sin lille melodi, og lyden af naboerne der blaster høj musik. Og så udsigten ind til den kæmpe by! Det er magisk! Når man sidder der når eftermiddagen bliver til aften, solnedgangen og de millionvis af lys der tændes i de store høje bygninger derinde. Det er næsten der jeg mærker allermest at jeg er i N.Y. Energien, alle drømmene, alt det store, der ligger lige derinde foran mig. Så klart at det er en kæmpe inspiration for min musik, og jeg skriver en masse af sangene deroppe, når det er varmt nok. På vores sidste (Naja Rosa) plade “These Are The Times” er der en sang (“Ooh How I Like It”) der decideret handler om Brooklyn Rooftops og kvarteret vi bor i.

Herhjemme er gourmetburgere virkelig noget der vinder frem… Men hvor får man den aller bedste standardburger i N.Y..?

Åha der er jo mange gode!! Det er det der er med NY, det er næsten svært at få en dårlig burger. Men et af de nye steder vi har fået øjnene op for er faktisk et pizza sted. Men de har de vildeste burgers og alle raver omkring dem ligenu! It’s some greasy stuff! mmmm!!! Og så bruger de dry aged beef. Yum… Stedet heder Emily’s og ligger i Clinton Hill, Brooklyn. Prøv det.

De fleste af dine stemningsfulde billeder taler for sig selv.. Men hvad er historien bag det hvor du er mandsopdækket af NYPD..??

Ha!!! My oh my hehehe. Jamen altså. Det var på min fødselsdag i sommers, og vi havde grillet nede ved East River i Dumbo. Et fantastisk sted, med udsigt over floden og Manhattan og Brooklyn Bridge. Og så byen ovre på den anden side, frihedsgudinden og alle bådene der sejler forbi. Det havde været en skøn aften, og vi havde da også fået lidt vin, men så skulle jeg altså tisse og det eneste dårlige der er ved det sted er at der ikke er nogle toiletter. Så jeg fandt et afsides område hvor der var et par buske og en gammelt nedlagt fabrik, og tænkte at der kommer sguda ikke nogen her. Men det gjorde der. Lige som jeg sad der og tissede rullede der ud af det blå to politibiler op fra bag fabriksbygningen. Og de er jo ikke glade for den slags “fri-tisseri” i USA så de blastede spotlight fra bilerne på mig og sagde igennem en megafon “stop right there’ da jeg prøvede at luske af somom intet var hændt. Det resulterede i en større diskussion, og til sidst farede den ene og meget agressive politimand ud af bilen og sagde at han ville lægge mig i håndjern hvis jeg prøvede at diskutere mere med dem. Så det holdt jeg selvfølgelig op med øjeblikkeligt, men de ville altså stadig “følge” mig tilbage til mit fødselsdags selskab hvor de så kunne skrive en bøde til mig foran alle mine gæster. Det var lettere ydmygende, men dog også lidt komisk. Jeg har faktisk lige betalt bøden for et par dage siden, så nu er det forhåbenligt ude af verden. Men de er sgu lidt vilde på det punkt. 4 politibetjente og to politibiler, for en fødselsdags pige der tisser i krattet. Man skulle tro de havde vigtigere ting at tage sig til. Men jeg fik dog et billede af dramaet, og jeg tisser nok ikke i en busk igen anytime soon. Tror jeg da. When you gotta go you gotta go. Haha.

Vi siger mange tak for en guidet tur i Najas spraglede tilværelse.
Tjek en række flotte og farverige billeder fra Naja Rosas private arkiv her: Se album

Naja Rosa turnerer iøjeblikket med The Savage Rose og knokler på ny musik.
Følg hendes sociale medier:
instagram : www.instagram.com/najarosa / facebook: www.facebook.com/najarosa / twitter: www.twitter.com/najarosamusic /Soundcloud www.soundcloud.com/najarosa

Jawbreak Joe

Muzeek

Posted in Interviews, Udvalgte musik nyheder Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
mini_mba

Minuttet før Manegen

FarveblindKasper SpezWhite PonyWhoMadeWhoFablThe SongsJohn AlcabeanPilfingerManus BellFarveblind4PROFloors Made Of Lava - Samsø Festival 2009CisserMund De CarloThe RitualJærv - Ideal BarMirja KlippelDune Jelling FestivalMambe DanoIda KudoVictor Lausten - HoohaHonkyJohn AlcabeanCisserFarveblindBak LindemannX Teenage RebelsRebecca LouLive Johansson (Nordic String Quartet)Mambe DanoThe White DominosPer VersKewan Padre - Dansk Melodi Grand Prix 2012FablThe RosaMontiThe White DominosIda KudoFew WolvesIda KudoPelle Peter Jensen lige før tæppet falder på CosmopolAlpha MaleNovemberDecemberIda KudoIdaKudoRebecca LouKonkhraBak LindemannLukas Graham - ForumAlpha MaleEzi Cut <span>by FOTOGRAF: RONNIE BOYKINS JR.</span>Mirja KlippelBenjamin Hav - BenalIda KudoThe SongsAuforiJohn AlcabeanKaliberThe SongsThe RitualFew WolvesRebecca LouFablXzibitMagermayn

  • FOLLOW YOUR FAVORITE ARTIST!
    Subscribe now !