Opsang til indholdsløs pop

Opsang til indholdsløs pop

Der er landet en ny single med dertilhørende video fra gruppen Udengrund.

Titlen er “Kunstig Ånde” og der rumsterer en del tanker bag projektet.

Udengrund er dansksproget rock. Skrevet på trædeorgel og cigarkasseguitar i en provinskælder. Bragt til live under en forladt storbyskole og på et loft ude på landet. Med distortion og space echo på bassen.

Deres singleudspil Kunstig Ånde kommer fra debut EP’en Pludselig Sidder Du Her, som udkom i foråret og har fået en mængde flotte stjerner kastet efter sig, bl.a. hos Musikblogger, Bandsoftomorrow og GFR.

Bandet fortæller selv om Kunstig Ånde:

I begyndelsen 1970’erne blev der skrevet dansksprogede sange, der rummede tanker om den politiske virkelighed og tog livtag med den sociale orden. Mange helte kan nævnes, men Skousen og Ingemanns Herfra Hvor Vi Står er et vældig godt eksempel på, hvor godt sådan noget kan gøres. I dag bliver der skrevet endeløse metervarer af danske sangtekster, som i det store hele bevæger sig i området omkring musikerens egen navle eller favoritnatklub. Godt hjulpet på vej af massiv radio airplay. Da vi forsøgte at formulere vores eget lille oprør imod den tendens, kom sangen – meget tidstypisk – til at tage udgangspunkt i vores egen lille verden. Vi måtte erkende, at det er svært at ville være frelst uden at turde indrømme det. Det er en simpel rocksang i to akkorder. Fløjten i det sidste stykke er en hyldest til Knud Bjørnø og et forsøg på at ramme noget 70’er stemning. Det, synes vi, er lykkes fint.

Om videoen fortæller frontmand Kasper:

“Videoens hovedpersoner er præget kraftigt af tiden, hvor Skousen & Ingemann blandt andre satte en vigtig dagsorden. Derfor var det oplagt at lade dem stå for musikken, mens vi i bandet var statister i videoen.

Videoen er skudt i min kolonihave. Det blev rammen om historien om hovedpersonen, Jens Nygaards møde med de tidligere bandkammerater og deres reunionkoncert.

I Jens’ og hans kones kælder ligger i øvrigt øvelokalet, der tidligere har huset bl.a. Death To Frank Ziyanak og The Bronson Brothers. Trommeslageren i old-boys bandet er min egen far, som til lejligheden havde lånt en skjorte af mig for at se lidt rock’n’roll ud. Samme skjorte har jeg på under studieoptagelserne.

Det vigtigste for os var at alle havde en god dag i omgivelser, der for os er naturlige.

Videoen er filmet og redigeret af Anders Fisker.

Følg Udengrund her:

https://www.facebook.com/udengrund

Foto : Susan Kipp

Jawbreak Joe

Muzeek

Posted in Interviews, Udvalgte musik nyheder
mini_mba

Minuttet før Manegen

The RitualFarveblindIdaKudoMagermaynKaliberIda KudoVictor Lausten - HoohaRebecca LouIda KudoCisserThe White DominosKonkhraPer VersRebecca LouRebecca LouLive Johansson (Nordic String Quartet)Mambe DanoFablIda KudoThe SongsAlpha MaleKasper Spez4PROBak LindemannFew WolvesThe SongsDune Jelling FestivalIda KudoAlpha MaleMirja KlippelFarveblindFablBak LindemannLukas Graham - ForumPilfingerJohn AlcabeanCisserFarveblindManus BellThe RitualPelle Peter Jensen lige før tæppet falder på CosmopolNovemberDecemberBenjamin Hav - BenalHonkyMund De CarloX Teenage RebelsMambe DanoJohn AlcabeanThe SongsMontiFloors Made Of Lava - Samsø Festival 2009The White DominosAuforiXzibitThe RosaKewan Padre - Dansk Melodi Grand Prix 2012Ida KudoFablFew WolvesJohn AlcabeanEzi Cut <span>by FOTOGRAF: RONNIE BOYKINS JR.</span>Mirja KlippelWhite PonyJærv - Ideal BarWhoMadeWho

  • FOLLOW YOUR FAVORITE ARTIST!
    Subscribe now !