Pede B – Ny arbejdsproces

Pede B – Ny arbejdsproces

Som kulturredaktion har man løbende en masse halve interviews liggende ude hos travle artister og branchefolk.. Men ligesom hans plader skydes af i faretruende hastighed, er Pede B´s svarrate ligeledes bemærkelsesværdig.
Vi har snuppet en snak med ham om den ændrede arbejdsproces i forbindelse med den nye plade…plus det løse.

Hey Pede…
Hold da op… Så dukkede der lige en ny udgivelse op i horisonten..
Hvorfor hedder den Gin & Cocio?

“Altså kort fortalt så dukker lige præcis den drink op en masse gange på pladen. Det nye album er en lang historie, der drejer sig om den fiktive hovedperson William, der oplever en hel del ballade i løbet af tre dage. Historien begynder rigtig at tage fart på tredje nummer, da William blackouter på alkohol og vågner op i et helt smadret lokale – kun med gin og kakaomælk ved hånden. Herfra bevæger hans liv sig heftigt ned af bakke…

Fordi den drink dukker op så mange gange på albummet, syntes jeg, det var sjovt at give pladen den titel. Både fordi den er et sjovt omdrejningspunkt, og fordi det er en så anderledes albumtitel. Hele den her plade skider ret meget på normer og “regler” for et album, så hvorfor ikke også give den en utraditionel titel? Det ene skal vel passe med det andet.

I det hele taget var det fedt at lave noget helt alternativt. Måden vi satte pladen sammen – og især måden jeg skrev den – var så anderledes at det virkelig var forfriskende. Jeg tror på, at man skal udfordre sig selv, hvis man skal udvikle sig kreativt. Den her plade var ret udfordrende at skrive, fordi jeg for det første skulle have alle numrene til at danne en samlet historie, og jeg samtidig gerne ville have, at hvert nummer kunne stå alene.

Hvad faen er der med gin??
Du har en gang lavet et nummer der hed GINSOMMER…
Der findes en facebook gruppe ved samme navn…
Man fristes jo til at tænke Ginuminati.

“Hahaha, jamen altså… Jeg ved slet ikke hvor jeg skal begynde… For en hel del år siden blev jeg inviteret hjem til 4Pro en søvnig onsdag aften. Han havde sammen med tre venner erklæret “ginsommer” og mente, at vi skulle bruge den her sommer på den nåleskovssmagende alkoholtype. Som sagt så gjort, og da vi endte på Grøn Koncert – som jeg optrådte på med Fight Night crewet det år – fandt han og Bai-D ud af at blande Gin & Cocio. Det blev en instant classic, der udmærkede sig med sin alternative smag og hæslige farve hahaha.

Jeg kan ikke huske hvem der lavede facebook-gruppen, men jeg mener det var nogle fans efter en koncert i Slagelse i 2010, hvor vi for alvor begyndte at sprede kendskabet til Ginsommer. Mit stærkeste billede fra det show var Adam Sampler, Lukas Lunderskov og Martin Æble (der var med til at producere nummeret “Indledningen” året efter), der sad i en sofa og råbte; vi drikker gin, GIN, din bøssekarl – igen og igen og igen!

Du udtalte for nylig at arbejdsprocessen I forbindelse med den nye plade har været noget anderledes end tidligere.
Hvordan er det gået til?

“Jeg var faktisk tvunget til at tænke i andre baner, da jeg begyndte at skrive albummet. For det første havde vi opsagt det studie på Sigurdsgade, som vi har brugt de seneste par år, og for det andet havde Noize anskaffet sig en kat, hvilket gjorde indspilninger i hans hjemmestudie umulige, da jeg er allergisk overfor den slags møgdyr. Under touren umiddelbart efter Byggesten udkom var jeg gået i gang med at brainstorme over, hvordan man kunne få én lang historie til at danne basis for et helt album.

Det endte med, at jeg simpelthen lejede en kontorplads i et kulturhus på Østerbro. Så kunne jeg sidde der en masse timer hver dag og bare skrive og skrive. Prøve at få alle teksterne til at hænge sammen. Jeg lavede en lille tjekliste for hvert nummer, så jeg vidste, hvilke informationer jeg skulle komme med på det, så jeg kunne følge op på dem senere på pladen. På den måde kom hele skidtet til at hænge sammen. Det var sindssygt hårdt og langtrukkent at skrive på den måde, men jeg tror også, det gjorde mig til en langt bedre tekstforfatter.

Samtidig fik jeg jo en søn i november 2014, så da det blev min tur til at holde lidt barsel – i september 2015 – besøgte jeg så kun kontorpladsen om aftenen og i weekenderne, når min kæreste kunne holde øje med den lille.

Da vi så ramte starten af oktober havde jeg hele albummet skrevet ned og havde slet ikke fortalt mine samarbejdspartnere, hvad det handlede om, så jeg inviterede Adam Sampler, Lux og Noize op i vores for nyligt overtagede studie i Nordhavnen og gav dem hver en mappe med alle teksterne. Så gik jeg ellers i gang med at rappe hele pladen for dem på en gang. De var ret overraskede og kunne rigtig gode lide det – heldigvis haha.

Indspiller du altid samme sted?

På de sidste par plader har vi skiftet mellem mig og drengenes studie på Sigurdsgade og Noizes hjemmestudie på Vesterbro. Men hele det her nye album er indspillet i vores helt nye studie Pakhus 47 ude i Nordhavnen. Jeg har altid løbet ture i den havn, og det er mega fedt at have et toptunet studie hernede. Det er virkelig blevet pænt og ordentligt, hvor vi før i tiden altid havde 100 tomme flasker og gamle skraldeposer i studiet. Det føles ret godt, at man virkelig arbejder, når man er hernede og så kan vi sgu altid drikke os fulde, når vi er ude at spille!

Både ved at købe pladen på LP og CD erhverver man sig en booklet med noget så luksus som teksten til hele historien på “Gin & Cocio”.
Nørdede du selv med på teksten til Østkyst Hustlers “Verdens Længste Rap” da den kom?

Altså jeg var kun 11 år, da det album udkom, så jeg var faktisk ikke blevet så stor en tekstnørd, som jeg er nu. Men jeg kan faktisk huske, at jeg vandt den i programmet Børneradio, og var ret glad for at høre den bagefter. Det er egentlig mærkeligt, at der skulle gå så mange år, før en anden rapper i Danmark valgte at lave et helt sammenhængende album på den måde, da det jo er gjort en hel masse gange i USA. Jeg er selv også mega glad for Sticky Fingaz – Black Trash og Prince Pauls – Prince Among Thieves, der begge også er en lang historie.

Den største forskel på Verdens Længste Rap og Gin & Cocio er nok, at hvor førstnævnte nærmest er ét langt nummer med samme beat og uden så meget omkvæd, er Gin & Cocio mere 13 forskellige numre, der tekstmæssigt hænger sammen, men alle har forskellige produktioner, omkvæd og broer. Det var i skrive- og indspilningsfasen vigtigt for mig, at hvert nummer kunne pilles ud af sammenhængen og nydes individuelt.

Vi bemærkede lige at du er på snapchat.
Kører du bare diverse tosserier eller regulær marketing derinde?

Jeg er faktisk ikke så god til det endnu, men jeg lærer det langsomt. Jeg svarer stort set alle der skriver til mig, så send endelig til “PedeB1984“, hvis du har spørgsmål eller kommentarer. Så plejer jeg at lave en minivideo, hvor jeg svarer folk.

Ellers planlægger jeg at bruge snappen mere, når vi skal på tour igen til foråret!

Ny plade. . Release i Pumpehuset og endnu en tour.
Hvad kan folket forvente sig i det nye år??

Forårstour lige i røven på udgivelsen af Gin & Cocio! Vi kommer til København, Roskilde, Nykøbing Falster, Esbjerg, Viborg, Odense, Bornholm og Køge. Efter det håber vi på at kunne ramme nogle festivaler! Der er lavet hemmelige aftaler med et par stykker, men de fleste mangler stadig at blive færdigforhandlede. Eller indspiller jeg bare (som altid) nye ting i løbet af året! Ingen grund til at skrue ned for arbejdsindsatsen.

Okidoki..Det lyder lovende..

Følg Pede B her: https://www.facebook.com/beskidtepedeb/?fref=ts

Jawbreak Joe

Muzeek

Posted in Interviews, Udvalgte musik nyheder Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
mini_mba

Minuttet før Manegen

Kasper SpezFarveblindFablFarveblindRebecca LouDune Jelling FestivalPer VersBak LindemannThe SongsVictor Lausten - HoohaAlpha MalePilfingerJohn AlcabeanAlpha MaleMund De CarloX Teenage RebelsIda KudoMagermaynIdaKudoThe SongsMirja KlippelWhoMadeWhoFloors Made Of Lava - Samsø Festival 2009Mambe DanoFew WolvesManus BellEzi Cut <span>by FOTOGRAF: RONNIE BOYKINS JR.</span>CisserFarveblindMirja KlippelMontiMambe DanoThe RitualAufori4PROThe RosaKewan Padre - Dansk Melodi Grand Prix 2012FablIda KudoPelle Peter Jensen lige før tæppet falder på CosmopolJohn AlcabeanXzibitIda KudoBak LindemannThe White DominosJohn AlcabeanIda KudoIda KudoKonkhraHonkyKaliberBenjamin Hav - BenalLive Johansson (Nordic String Quartet)NovemberDecemberThe White DominosThe RitualRebecca LouJærv - Ideal BarFablWhite PonyLukas Graham - ForumCisserRebecca LouFew WolvesThe Songs

  • FOLLOW YOUR FAVORITE ARTIST!
    Subscribe now !