Pede B om de tre Kbh shows

Pede B om de tre Kbh shows

Pede B og DJ Noize har touret landet tyndt i en ugerække og understreget intensiteten ved at en rapper og en dj overtager mindre danske spillesteder.
1MC1DJ hedder konceptet, og drengene har festet med folk i samtlige byer på tourplanen.
De to erfarne herrer har både opsat et gigantisk show på sidste års Roskilde Festival, høstet anmeldelsen “Den bedste danske rap koncert på Roskilde nogensinde”, fyldt sale i alle landsdele og braget den af med et opstemt publikum til sommerens Smukfest.

Tiden er nu inde til tourens afslutning som finder sted hele tre energiske aftner i træk på Ideal Bar i Vega.

Tor 27.Okt
Fre 28.Okt
Lør 29.Okt

Vi har derfor snakket med Pede om de tre sidste shows.

Hvad er forskellen på disse tre mindre opsatte shows og dine normale koncerter?

“Jamen altså, den her tour har vi kaldt 1MC1DJ, fordi vi virkelig bringer intimiteten og samspillet mellem DJ og rapper i front på scenen. På vores forårstour var vi seks mennesker på scenen, på festivaltouren elleve og på den her er det “back to basics” med masser af verdensklasse DJ-kundskaber, freestyle og syrede live-remix af vores numre. Kun med mig og DJ Noize helt alene på små scener. Det er derfor er HELT andet show end det folk er vant til fra vores side. De tre koncerter på Ideal Bar er især fede, fordi det er vores første gang i længere tid i KBH, hvor vi ikke spiller på et stort spillested. Man har en anderledes oplevelse med sit publikum, når man kigger dem direkte i øjnene og kan mærke sveden drive af dem på forreste række.”

Hvordan forbereder man sig på at afslutte en tour med hele tre shows?

“Selvom det på papiret er det samme show de tre aftener, har jeg forberedt mig på, at det sikkert bliver tre meget – i hvert fald for Noize og mig – forskellige oplevelser. Første aften har vi sikkert en hel masse energi, fordi vi er tilbage i KBH, og vores mest trofaste supportere altid er her, anden aften er den der har solgt hurtigst, så der er sikkert en endnu vildere energi fra publikum og tredje er vores tourfinale, hvor jeg med god samvittighed kan drikke mig helt i hegnet. Dér skal jeg jo ikke op og rappe et 1,5 times show dagen efter igen. Så kan man skeje ud for fuld smadder! Men jeg tror egentlig bare jeg forbereder mig ved at tage en ekstra øver med Noize, holde en god, lang lydprøve, så vi er komfortable med lydmanden, og så sørge for at være 100% til stede under hele seancen. Mange danske acts spiller bare “endnu en koncert” hver aften når de er på tour. Vi prøver at lave det særligt HVER GANG, så vores publikum bliver ved at støtte op.”

Hvordan er turen rundt i landet gået? Har Danmark være klar til Pede B på mindre spillesteder?

“Vi har helt afgjort mindre publikummer i de helt små byer, og derfor har det her intime setup været så fedt at spille med. Når man spiller i Aabenraa for 50 betalende gæster, virker det skørt at have et kæmpestort larmende setup med, men hvis vi er to mand, og involverer publikum fra start til slut, giver det både mening med fulde huse og de mindre besøgte shows. Jeg går også altid ned til publikum lige efter koncerten, så folk kan sige hej, tage et billede eller måske købe en plade. Jeg tror den der supporter-kontakt er virkelig vigtig på vores niveau. Når radioen nægter at spille vores ting fx er vi jo super afhængige af et loyalt og stabilt publikum, der støtter vores projekter. Det skal de sgu kunne mærke jeg er taknemmelig for!”

Hvordan kom i på konceptet?

“Noizes rolle var ligesom gledet lidt i baggrunden. Især på festivaltouren stod han jo lidt bag hele det store band og fik ikke mulighed for at vise sine evner, som en af verdens bedste DJs. Jeg har længe gerne ville tournere med et helt anderledes setup (så vi ikke bare kommer forbi spillestederne med det samme show igen og igen), så det gav bare mening at lave noget småt og skørt med mit og Noizes samspil i front.

Vi øvede en del gange og kom langsomt op med alle de syrede remix, der indgår i showet. Fx har vi et indslag, hvor jeg spiller publikumsfavoritten “Indledningen” men med en masse danske rap-instrumentaler mixet ind over. “Kosmisk Kaos”, “Oralé”, “Klaus Pagh” mfl mixes ind over. Det viser virkelig DJ-kræfterne bag showet!”

Dj Noize ses ofte på sociale medier i færd med at løbetræne før en koncert.
Han bor jo nærmest i Vega´s baghave.
Skal han så løbe rundt på Vesterbro alle tre showdage..?

“Haha, ja det tror jeg. Han påstod oprindeligt at han måtte finde en sport, der ikke tog så meget af hans tid, fordi han har tre børn og hele vores tour-forretning. Det gik også fint, da han kun løb 5-10 km pr tur, men hurtigt steg det hele. Nu løber han omkring 60-70 km om ugen og bruger meget mere tid på det end han fx gjorde da han dyrkede basket, så hele hovedintentionen er røget i svinget.

Faktisk tilbød han vores publikum at guide dem, hvis nogen ville være med til st løbe fra ham til spillestedet, sidst vi spillede i Herlev. Men der var ikke nogen der meldte sig. Måske er det alligevel for pinligt, hvis man ikke kan følge den lange mand.

Men jeg skal nok sørge for han trods alt møder op de tre dage på Ideal Bar. Det er jo også hans nye samarbejdspartner, rapperen Vigsø, der varmer op de tre aftener, så der bliver helt familiestemning backstage.”

Skynd dig at få grabberne i en billet til en af Kbh koncerterne her:
http://vega.dk/event/1mc-&-1dj—pede-b-&-dj-noize-22445

Følg Pede B her: https://www.facebook.com/beskidtepedeb

Jawbreak Joe

Muzeek

Posted in Interviews, Udvalgte musik nyheder
mini_mba

Minuttet før Manegen

KaliberPelle Peter Jensen lige før tæppet falder på CosmopolIdaKudoBak LindemannCisserCisserAlpha MaleMambe DanoBenjamin Hav - BenalFablLive Johansson (Nordic String Quartet)Ida KudoJærv - Ideal BarRebecca LouMund De CarloPilfingerAuforiFarveblindManus BellThe SongsWhite PonyFew WolvesMirja KlippelFablIda KudoThe SongsMirja KlippelRebecca LouKasper SpezIda KudoKonkhraJohn AlcabeanMambe DanoKewan Padre - Dansk Melodi Grand Prix 2012The RosaNovemberDecemberFew WolvesWhoMadeWhoDune Jelling Festival4PROAlpha MaleRebecca LouX Teenage RebelsFloors Made Of Lava - Samsø Festival 2009Victor Lausten - HoohaThe White DominosPer VersIda KudoIda KudoMontiFablEzi Cut <span>by FOTOGRAF: RONNIE BOYKINS JR.</span>Lukas Graham - ForumBak LindemannXzibitThe SongsMagermaynThe RitualThe White DominosFarveblindThe RitualHonkyFarveblindJohn AlcabeanJohn Alcabean

  • FOLLOW YOUR FAVORITE ARTIST!
    Subscribe now !