Roskildes programchef om Macklemore

Roskildes programchef om Macklemore

Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén har netop løftet sløret for yderligere tyve aktuelle navne på årets plakat.
Heriblandt dukkede Macklemore & Ryan Lewis op og Anders ytrede på sin facebookprofil at han havde fulgt netop dette act siden deres spæde start.
For fem år siden var Wahrén og et par venner egentlig på vej hjem på hotellet efter en lang dag på den årlige SXSW (South By Southwest) i Austin ,Texas.
Om det var lysten til en sidste fadøl eller skæbnen vides ikke, men Anders lod gutterne lokke ham til en beskedent opsat lille koncert i Ghost Room klokken 00:45.
Macklemore & Co sneg sig positivt ind i den danske programchefs notater, og både den stabile storyteller i frontmanden, livetrompetisten og en Gandalf-lignende dude i den overskuelige crowd satte bemærkelsesværdige spor i hukommelsen.
Nu har Anders Wahren sat Macklemore & Ryan Lewis til at headline selveste Orange Scene.
Det har vi taget en snak med ham om:

Kan du huske mere fra dit første møde med Macklemores optræden?

Det var sådan en showcase koncert, som man altid drømmer om, og heldigvis engang imellem oplever. Forventningerne var langt fra høje, jeg havde lige set Yelawolf for første gang og troede at det skulle være aftenens eneste overraskelse, men hvor det var en helt anderledes høj-energisk koncert på en kæmpe scene, var Macklemore showet helt i øjenhøjde – som jeg husker det var der slet ikke en decideret scene, men en DJ-booth, som de stod på gulvet foran. Det blev til et par positive noter om både storytelling skills og en god forbindelse med publikum – og en helt klar fornemmelse af at vi nok skulle holde lidt øje her…

Hvor og hvordan oplevede du den næste optræden fra dem?

Det næste jeg så til Macklemore & Ryan Lewis var videoen til Wings, som DJ Noize delte på facebook – og som mindede mig om dem og begyndte at få mig til at tænke, at der måske snart var nok røre til at vi kunne inkludere dem i festivalens program. Vi fik så mulighed for at booke dem som en del af en pakke til Cosmopol i 2012 – sammen med Grieves & Budo, Sage Francis og Evidence fra Dilated. Så det var næste møde for mit vedkommende, men som så ofte med koncerterne på vores egne scener, er det ret begrænset hvad jeg har af minder derfra. Fokus er på om alting klapper og i høj grad hvordan stemningen er blandt publikum, og så er man hurtigt videre til den næste koncert eller telefonen ringer om stort og småt. Men jeg har fået overleveret en del gode minder, fra folk der virkelig var på røven over showet.
Efterfølgende har jeg set endnu et show eller to på SXSW – post Thrift Shop og dermed noget større sat op med masser af gæster og et publikum der både var noget mere talstærkt end første gang jeg så dem, og selvfølgelig ikke mindst kendte hvert et ord af hvert et track!

Er der ikke noget livsbekræftende i at se et lovende act starte ud.. udvikle sig i velfortjent retning… Og så kunne honorere deres hårde arbejde med et show på Orange, de nordiske sceners moderskib?

Det er der helt sikkert. Det allervigtigste for os når vi booker musik er at finde kunstnere, der kan noget særligt i en live-kontekst og derfor er det så meget desto federe, når jeg ikke engang havde hørt et nummer med Macklemore på forhånd, men kun kunne bedømme hans talenet ud fra live-showet – og det så viser sig at holde stik og kunne give en fantastisk oplevelse til 1000-vis af festivalgæster. Det er vigtigt for os, at vi kan være med til at skabe morgendagens stjerner, og det er jo det vi føler vi er, når vi er med til at introducere ny musik til et stort publikum, som måske ikke kender dem eller har de store forventninger, og så kunne bringe dem tilbage som hovednavn senere i karrieren. Selvfølgelig kan vi kun tage en del af æren, for der sker jo heldigvis en hel del i de 51 uger, hvor der ikke er festival i Roskilde, men det er lidt det samme med hjemlige kunstnere som (bare i de seneste år) Mø, Minds of 99 eller Suspekt, som vi også har fulgt hele vejen eller Disclosure, Kendrick og Florence + The Machine, der også helt velfortjent kunne indtage Orange sidste år efter at have spillet på mindre scener få år tidligere. Det giver os en særlig historie med de kunstnere og jeg mener personligt at det er med til at løfte den samlede oplevelse, fordi der også er rigtig mange af vores gæster, som har været til den første koncert med den pågældende artist på en tidligere festival, og de vil også give alt for at det skal blive en endnu større oplevelse denne gang.

Hvad skal årets festivalgængere forvente sig af Macklemore & Ryan Lewis på Orange Scene?

Vi skal regne med et show af de helt store. Jeg var i Berlin sidste sommer og se deres eneste europæiske festival det år, og der var ikke sparet på noget som helst – hvad end vi snakker live musikere, dansere, visuals, underlige kostumer eller masser af interaktion med publikum. Jeg bed især mærke i en opfordring til at tage en slapper med at filme alting og bare nyde koncerten. Jeg tror han fik sagt noget i retning af ”I respect the go-pro, I respect the selfie-stick and all that. I think it’s kinda weird, but I respect it. But for the next song, please put that shit down. Honestly, you are not going to watch it back anyhow!” Den opfordring vil jeg gerne give videre sammen med en opfordring til at gå ind til den her koncert med åbent sind, uanset hvad anmelderne mener om det nye album – der er rigeligt med numre i bagkataloget og de bliver med garanti leveret med et overskud, som meget få kan mønstre, så det skal nok blive en fest!

Muzeek redaktionen er klar på både den og mange andre lovende koncerter på årets Roskilde, og takker for et blæret program.

Følg Roskilde Festival her:
http://www.roskilde-festival.dk

Jawbreak Joe

Muzeek

Posted in Interviews, Udvalgte musik nyheder
mini_mba

Minuttet før Manegen

John AlcabeanManus BellKonkhraMagermaynMund De CarloFarveblindRebecca LouMambe DanoLive Johansson (Nordic String Quartet)Rebecca LouAuforiIda KudoIda KudoJohn AlcabeanBenjamin Hav - BenalLukas Graham - ForumVictor Lausten - HoohaFablDune Jelling FestivalIda KudoNovemberDecemberPer VersBak LindemannCisserRebecca LouFew WolvesThe White DominosFablFarveblindThe RosaKewan Padre - Dansk Melodi Grand Prix 2012KaliberAlpha MaleMirja KlippelWhoMadeWhoPelle Peter Jensen lige før tæppet falder på CosmopolMirja KlippelWhite PonyCisserAlpha MaleThe White DominosPilfingerKasper SpezBak LindemannFloors Made Of Lava - Samsø Festival 2009MontiX Teenage RebelsMambe DanoEzi Cut <span>by FOTOGRAF: RONNIE BOYKINS JR.</span>The SongsThe RitualXzibitIda KudoThe RitualFablFew WolvesJohn AlcabeanFarveblindIdaKudoJærv - Ideal BarHonkyIda KudoThe SongsThe Songs4PRO

  • FOLLOW YOUR FAVORITE ARTIST!
    Subscribe now !