Stemmen fra “Do What I Say”

Stemmen fra “Do What I Say”

Brynje Brynje
Muzeek

Som overskriften beretter var det meningen at vi ville finde frem til manden som i sin barndom skreg lungerne i smadder på et af nordens mest hårdføre hits i musikhistorien.
Der fremsendes en mail til Clawfinger som hurtigt lader os vide at det er en herlig ide og at der rent faktisk er tale om to knægte….brødre..!!?
Pludselig er der livstegn fra begge de herrer som til sammen leverede et af de stærkeste hooks ever…
Sebastian og Cedric (Nu to styks velvoksne svenske mænd) opdaterer os på hvordan hele forløbet udviklede sig og hvordan det var i tiden efter.

Jeg har været fan af Clawfingers “Do What I Say” fra første lyt.. Og da jeg så kontaktede bandet for at få gang i dette interview, fortæller de mig fandme at et af mine all time favourite hooks er to drengestemmer..Ikke en..?

-Er jeg det eneste fjols der har begået den fejl?

S: Nej.. Så langt tilbage jeg kan huske, når vi har fortalt om sangen har alle formodet at det var en enkelt dreng.

For det meste starter det med at jeg fortæller at jeg sang på det nummer og at min bror skreg den anden del. Ofte har jeg haft en fornemmelse af at det har skuffet folk.

Jeg tror dog vores forskellige stemmer skabte den specielle lyd hvor sangen bliver til arrige skrig.

C: Haha dont worry! Meningen var at det skulle være ét barn, så produktionen var godt sammensat.

Sebastian sang omkvædet men da de så fik brug for en stærkere stemme bad de mig om at levere mit bedste skrig nogensinde.

Jeg husker i studiet hvor min far sagde: ”Kom så, Cedric!! Skrig som når du er sur derhjemme..!!”

Så jeg grinede bare og skreg så højt som mine lunger tillod.

Hvordan endte i to knægte med at lave hooket på dette kæmpe album i 1995?

S: I den periode boede Jacob Hellner (Producer) sammen med vores mor og os. Vi var tit en del af arbejdsmiljøet fordi vi ofte besøgte studiet når han arbejdede med artister. En dag kom han hjem og sagde pludselig ”Hey, på det her nummer skal vi bruge et barn som synger en lille del”

Han viste os teksten og vi prøvede kræfter med det. Jeg tror faktisk de afholdte et par auditions for andre børn, men til sidst besluttede man at dele det op som vi gjorde.

Jeg sang den søde del og Cedric var det skøre barn.

C: Ja altså fordi vores stepfar var producer var der ikke den store indsats fra vores side. Der var også en engelsktalende knægt til audition, men han var vidst for genert, hvis jeg husker rigtigt..

Fik I som børn meget opmærksomhed for at medvirke på en hardcore topsælgende single?

S: Ikke meget faktisk..altså som yngre kom det frem oftere. En del på vores alder lyttede til den plade som havde sin tid i de sene 90ere.. Så når det dukkede op blev de overraskede og synes at det var ret cool.

Nogle gange ville de have mig til at synge så de kunne sammenligne!! Men jeg har ikke skrevet mange autografer i min tid..

C: Hahahaha vi fik en del opmærksomhed fra venner rundt omkring selvfølgelig. Men det var nu mest vores forældre som pralede med det.

Nu til dags er jeg glad for at vi gjorde det,, Stolt af det og smiler af hele oplevelsen.. Hver gang jeg møder Zak (Clawfinger) siger han at det er deres største nummer og takker for at vi medvirkede på det.

For eksempel da han fortalte at I ville lave et interview med os.. Jeg havde det sådan lidt..”Øeh hvorfor??”

Men han sagde: ”Selvfølgelig vil de da interviewe gutterne bag et så legendarisk nummer som “Do What I Say”

-”yeah okay” sagde jeg.

Var i nogensinde på scenen med Clawfinger?

S: Nej, Det skete aldrig.. Jeg ville det virkelig gerne som knægt. Jeg mener, jeg elskede musikken og især sangen så selvfølgelig ville jeg gerne.

Jeg kan huske at Clawfinger opvarmede for Rammstein i Solnahallen..Mener det var i 2001.. Og alle sange med på hooket..Det var fantastisk!!

Jeg kan ikke huske at jeg har følt mig mere stolt af det end der. Jeg stod blandt publikum men ønskede mig selvfølgelig at stå på scenen. Jeg ved dog ikke om jeg ville have nerver til at gå på scenen, hvis de havde tilbudt mig det. Jeg var ret genert faktisk.

C: Vi var altid backstage eller ude foran til deres koncerter. Vi snakkede lidt om det, men aldrig noget seriøst.

Har i lavet noget musik selv?

S: Nope, komplet talentløs når det kommer til at lave musik. Jeg holder mig til at synge under bruseren. I disse dage er jeg dyb bas.

C: Nej, men jeg har arbejdet en del i branchen. Jeg kender en del svenske artister og har været tour manager for Andreas Kleerup (Producer/Musiker)

Hvordan har jeres liv udviklet sig?

S: Wow, det er et bredt spørgsmål.. Jeg voksede op, tænker jeg.. Lige nu læser jeg jura i Uppsala, så måske arbejder jeg på den der overtage verden ting.

Næste semester er på et universitet i Brasilien hvilket er ret fantastisk. Min bror og jeg har rødder der så jeg er spændt på at tage dertil, lære lidt portugisisk og connecte med noget familie.

C: Jamen, jeg endte med at blive en musikelskende kok. Mine største interesser er mad og musik.. Feks på Roskilde Festival

Hvilken slags musik lytter I til nu til dags?

S: Absolut altædende.. Men eftersom barndommen foregik i blandt rock og metal har det bestemt efterladt et spor. Den første plade jeg fik var Machine Head (Deep Purple) og jeg har altid lyttet til de projekter Jacob arbejdede på. Nu hvor han har haft et langvarigt forhold til Rammstein har deres musik været en stærk favorit.

C: Bob Marley er tættest på mit hjerte.

Men opvæksten i et musikstudie gør at jeg lytter til al slags musik.


Tusind tak drenge.

Apropos Clawfinger så spiller de jo på årets Copenhell… Måske har de drengene med?? Who knows…

www.Copenhell.dk

Brynje
About

Muzeek

Posted in Interviews, Udvalgte musik nyheder Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , ,
mini_mba

Minuttet før Manegen

Rebecca LouLukas Graham - Forum4PROAuforiAlpha MaleBak LindemannAlpha MaleIda KudoMagermaynMirja KlippelThe White DominosEzi Cut <span>by FOTOGRAF: RONNIE BOYKINS JR.</span>The SongsKaliberFarveblindBenjamin Hav - BenalThe SongsPer VersKewan Padre - Dansk Melodi Grand Prix 2012The RitualFloors Made Of Lava - Samsø Festival 2009Pelle Peter Jensen lige før tæppet falder på CosmopolWhoMadeWhoWhite PonyPilfingerX Teenage RebelsFablMambe DanoFew WolvesIda KudoRebecca LouRebecca LouVictor Lausten - HoohaThe White DominosIda KudoFarveblindIdaKudoMund De CarloHonkyIda KudoCisserFarveblindThe RosaKasper SpezBak LindemannCisserFablFew WolvesFablJohn AlcabeanMontiMirja KlippelXzibitThe RitualJohn AlcabeanDune Jelling FestivalIda KudoLive Johansson (Nordic String Quartet)KonkhraNovemberDecemberThe SongsJærv - Ideal BarMambe DanoJohn AlcabeanManus Bell

  • FOLLOW YOUR FAVORITE ARTIST!
    Subscribe now !