SuperScum – Carefully

SuperScum – Carefully

Morten Morten
Muzeek

”Vi koncentrerer os jo bare om at være mennesker, ik?”

Claus Flindt Bjerg, SuperScum

Relationen er essensen i det ålborgensiske band SuperScum.

De kalder selv deres musik for dark country, og deres alternative univers er rundet af en mørk tone, mande-kor og dybt personlige tekster.

11. november udgiver de nyt minialbum med titlen Blackout.

Kvintetten albumdebuterede sidste år med SuperScum, hvorfra singlen ”I Know” lå i rotation på P4.

Det nye minialbum er debutens tvilling. Blackout består af sange, som bliver i country-rocken, men er mere up tempo og en anelse lysere i det musikalske udtryk, end debuten var.

Det komplementære slår igennem på mange niveauer hos SuperScum. De nordjyske fyre, som ikke frådser med ordene, er samtidig udtalt afhængige af tillidsfulde snakke.

Øveren er et af de rum, forsanger Claus kan tale frit i, om sin fortid. Fra han var 19 år og seks år frem var han i fire omgange udstationeret i FN og NATOs styrker.
Voldsomme og traumatiserende oplevelser fra de år har sat nogle dybe spor i kroppen, i sjælen og i musikken.

Singlen ”Devil In Me”, som udkom på Veteranernes Dag den 5. september, handler netop om, hvor svært det kan være at tilpasse sig en normal hverdag efter at have oplevet krigens kaos på helt tæt hold.

”Det er jo ikke fordi alle mine sange, handler om det. Men selvom jeg skriver om et forlist forhold, frygten for at fejle eller noget helt tredje, så er jeg alligevel mærket i mine tankemønstre af den tid og af flere års mentalt efterarbejde. På samme måde som alle andre er formet af deres erfaringer. De her er der bare ikke så mange at dele med”. – Claus Flindt Bjerg

Claus syner, som de andre i bandet, af råstyrke. SuperScums ydre er bygget af tatoveringer, langt hår, skæg og maskulin pondus. Men den indre råstyrke er deres kerne. Fællesskabet og forståelsen. Uanset hvem der skriver teksterne til sangene, bliver de ikke sunget, før de er snakket igennem. For hvis ikke alle føler det, så duer det ikke.

Derfor indspiller Claus også helst sin vokal i kælderen i øveren, hvor der ikke er nogen, der fortæller ham, hvordan det skal lyde. ”Det skal bare lyde, sådan som det føles”, siger han.

Anden single ”Carefully” er et cowpunk inspireret track, som handler om det øjeblik, hvor du træder ind ad døren derhjemme og med det samme kan mærke på din partner, at det bliver umuligt at gøre noget rigtigt.

Det nye minialbum Blackout er på de virtuelle gader 11. november.

Følg SuperScum her:

https://da-dk.facebook.com/SuperScum/

www.SuperScum.dk

Morten
About

Muzeek

Posted in Musik nyheder, Udvalgte musik nyheder
mini_mba

Minuttet før Manegen

Pelle Peter Jensen lige før tæppet falder på Cosmopol4PROAuforiRebecca LouIda KudoMambe DanoAlpha MalePilfingerMirja KlippelKewan Padre - Dansk Melodi Grand Prix 2012X Teenage RebelsBenjamin Hav - BenalThe White DominosIdaKudoFarveblindFablMambe DanoManus BellXzibitRebecca LouCisserThe RosaThe RitualFew WolvesMontiEzi Cut <span>by FOTOGRAF: RONNIE BOYKINS JR.</span>White PonyJohn AlcabeanIda KudoNovemberDecemberMirja KlippelFablIda KudoFloors Made Of Lava - Samsø Festival 2009The SongsThe SongsWhoMadeWhoFablJærv - Ideal BarJohn AlcabeanFarveblindKaliberFarveblindLive Johansson (Nordic String Quartet)Victor Lausten - HoohaFew WolvesLukas Graham - ForumBak LindemannMagermaynKasper SpezKonkhraDune Jelling FestivalThe SongsPer VersMund De CarloRebecca LouBak LindemannIda KudoAlpha MaleIda KudoCisserHonkyThe RitualThe White DominosJohn Alcabean

  • FOLLOW YOUR FAVORITE ARTIST!
    Subscribe now !