Svantes Lykkelige Dag

Svantes Lykkelige Dag

Brynje Brynje
Muzeek

NØRREBRO TEATER PRÆSENTERER

SVANTES LYKKELIGE DAG

23. NOVEMBER 23. DECEMBER 2016

BENNY ANDERSENS SANGHISTORIE

SOM POETISK FOLKEKOMEDIE

 

NYT LIV TIL SVANTES VISER

Fra den 23. november er livet ikke det værste, man har på Nørrebro Teater. Da får Benny Andersens populære viser om Svante nemlig nyt liv på tværs af generationer med urpremieren på SVANTES LYKKELIGE DAG. En musikalsk og poetisk folkekomedie med Anders W. Berthelsen, Lise Baastrup, tre musikere og et stort folkekor i den anerkendte instruktør Niclas Bendixens iscenesættelse og med scenografi af det Reumertbelønnede talent Julian Juhlin.

 

HVEM ER SVANTE?

Svante har ikke mange lykkelige dage. Ikke nok med at han som barn blev væk fra sine forældre på Malmøfærgen. Han har det heller ikke let med hverken Nina eller livet i det hele taget. En dag møder Svante en forfatter og komponist, som han overtaler til at sætte musik til sine galgenhumoristiske viser. De to mænd udvikler et særligt venskab, men det viser sig, at Svante ikke er den nemmeste at holde fast og holde af. Og er der egentlig nogensinde nogen, der har set Svante og hans forfatter-/komponist-ven på samme tid?

 

FOLKELIGHEDEN TILBAGE TIL FOLKET

SVANTES LYKKELIGE DAG er et stykke moderne musik- og morskabsteater om at være til og om at ville bryde ud. Om at længes og om at finde. Og om at livet sådan set ikke er det værste, man har. Teaterdirektør Mette Wolf glæder sig og udtaler: ”Svantes viser har i mere end 40 år været en del af danskhedens DNA. Derfor er det selvfølgelig også med en vis portion ærefrygt, at vi på Nørrebro Teater har sat os for at genopfinde den folkekære sanghistorie. Men det er netop også grunden til at gøre forsøget! For med SVANTES LYKKELIGE DAG håber jeg på at bringe folkeligheden tilbage til folket og væk fra politiske paroler. I vores dramatisering af Benny Andersens fine historie om at blive og være den, man er, vil publikum kunne opleve en eviggyldig historie i nye musikalske arrangementer, en moderne scenografi og med mere end 20 medvirkende på scenen”.

 

TO SKUESPILLERE, TRE MUSIKERE OG ET STORT FOLKEKOR

I dobbeltrollen som Svante og forfatteren/komponisten er Anders W. Berthelsen efter ni år tilbage på Nørrebro Teater. Som Nina – kvinden i Svantes liv – kan man opleve Lise Baastrup, der netop har modtaget Årets Talentpris for sin præstation i Cirkusrevyen 2016. Søren Graversen, der også var kapelmester på sidste års musicalsucces En kort en lang, har nyarrangeret musikken og sidder selv bag klaveret. Med på scenen er også musikerne Anders Birk og Thomas Hamilton samt et stort folkekor, der i alt består af 40 kvinder og mænd i alderen 19-64 år. Ud over at bidrage musikalsk indgår folkekoret som et levende landskab i Julian Juhlins billedmættede scenografi, som er skabt i tæt samarbejde med instruktør Niclas Bendixen, der desuden selv har bearbejdet Benny Andersens roman.

 

TEKSTNING PÅ DANSK, ENGELSK OG ARABISK

Som noget helt nyt på Nørrebro Teater vil SVANTES LYKKELIGE DAG blive tekstet på dansk, engelsk og klassisk arabisk. Dette tiltag er en del af Nørrebro Teaters mange initiativer for at få nye potentielle publikumsgrupper i tale. Tekstningen er tilgængelig fra 6. december og foregår i samarbejde med CPH Stage.

 

Læs mere på www.nbt.dk.

Brynje
About

Muzeek

Posted in Musik nyheder, Udvalgte musik nyheder
mini_mba

Minuttet før Manegen

Benjamin Hav - BenalKasper Spez4PROJohn AlcabeanMontiIda KudoXzibitJærv - Ideal BarMund De CarloManus BellAlpha MaleRebecca LouPilfingerPer VersPelle Peter Jensen lige før tæppet falder på CosmopolAlpha MaleFablMambe DanoKonkhraThe White DominosThe RitualLive Johansson (Nordic String Quartet)NovemberDecemberThe SongsLukas Graham - ForumBak LindemannThe SongsWhoMadeWhoRebecca LouAuforiThe RosaJohn AlcabeanFablCisserFablWhite PonyFarveblindThe White DominosVictor Lausten - HoohaIda KudoDune Jelling FestivalMambe DanoCisserFew WolvesEzi Cut <span>by FOTOGRAF: RONNIE BOYKINS JR.</span>Ida KudoJohn AlcabeanMagermaynFew WolvesFloors Made Of Lava - Samsø Festival 2009Ida KudoFarveblindMirja KlippelBak LindemannIda KudoThe SongsKaliberHonkyIdaKudoKewan Padre - Dansk Melodi Grand Prix 2012Mirja KlippelX Teenage RebelsFarveblindThe RitualRebecca Lou

  • FOLLOW YOUR FAVORITE ARTIST!
    Subscribe now !